Triplu eveniment, sărbătorit de Primăria Medgidia

338
Triplu eveniment, sărbătorit de Primăria Medgidia - medgidia-1589119698.jpg

Articole de la același autor

În cursul zilei de 9 mai 2020, zi cu puternică încărcătură istorică, poporul român a avut trei motive pentru a sărbători: Ziua Independenței proclamată în anul 1877, Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei.

În urmă cu 143 de ani, Mihail Kogălniceanu, declara în Parlamentul țării: "Suntem independenți, suntem națiune de sine stătătoare". Independența astfel proclamată trebuia consfințită și apărată pe câmpul de luptă spre a putea fi impusă forțelor militare turcești și recunoscută apoi de puterile europene.

Al doilea eveniment se referă la ziua de 9 mai 1945, zi în care Aliații din cel de-al Doilea Război Mondial au obținut victoria împotriva Germaniei naziste, punând astfel capăt celei mai pustiitoare conflagrații din istoria continentului european.
Cel de-al treilea eveniment este reprezentat de Ziua Europei. În fiecare an, în această zi celebrăm pacea și unitatea în Europa. Data marchează ziua istorică în care a fost pronunțată "Declarația Schuman". În cadrul unui discurs ținut la Paris, în anul 1950, ministrul francez al afacerilor externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei.

În semn de profund respect pentru cele trei evenimente hotărâtoare pentru istoria omenirii, Primăria Municipiului Medgidia a arborat cele trei drapele: al României, al Uniunii Europene și al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor "Lucian Grigorescu".

"La mulți ani, Europa! La mulți ani, români! La mulți ani, familie europeană!", a fost mesajul transmis de reprezentanții administrației publice locale din Medgidia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5479 secunde