UDTR organizează tradiționala masă de iftar

355
Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) organizează, astăzi, la ora 20.30 o cină tradițională de iftar, cu prilejul Postului din luna Ramazan. Evenimentul se va desfășura la Restaurantul "Nur Captan" din Constanța.
Potrivit purtătorului de cuvânt al UDTR, Sorina Asan, masa de iftar este cina tradițională care încheie ziua de post negru, începută la răsăritul soarelui și terminată în momentul în care acesta apune. Luna Ramazan a început în data de 20 iulie și se va încheia pe 19 august, cu prima zi de Ramazan Bayram, una dintre cele mai mari sărbători religioase ale musulmanilor din întreaga lume.
La cina tradițională de iftar alături de liderii UDTR vor participa personalități de etnie turcă din mediul academic, reprezentanți ai administrației publice locale, ai Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, precum și ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța.
"Postul din luna Ramazan este pentru etnicii turci din România un prilej de purificare, autocontrol și întoarcere spre credință. Luna Sfântă a Ramazanului este parte integrantă a identității noastre spirituale, cea care definește identitatea etnică a turcilor dobrogeni. Fie ca aceste zile de post să aducă pace și liniște în sufletele musulmanilor din Dobrogea", a declarat președintele UDTR, Osman Fedbi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 31 Iulie 2012
Stire din Politică-Administrație : Chiru sare la gâtul lui Mazăre
Pagina a fost generata in 2.134 secunde