UDTTMR îl comemorează pe eroul tătar Numan Çelebi Cihan

249
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România, filiala Constanța organizează joi, 21 februarie, începând cu ora 12,00, în toate geamiile din municipiul Constanța, "Comemorarea eroului tătar Numan Çelebi Cihan".

Om politic, muftiu, erou național, dar și poet - autor al versurilor imnului tătarilor crimeeni "Ant Etkenmen", Numan Çelebi Cihan (1885 - 1918) a rămas în memoria tătarilor de pretutindeni ca fondator al Republicii Populare Crimeea și conducătorul primului guvern al tătarilor. Republica proclamată în noiembrie 1917 de Numan Çelebi Cihan a avut o existență foarte scurtă, ea dispărând odată cu asasinarea, în februarie 1918, a fondatorului său.

"Este o datorie pentru noi să ne cinstim eroii, iar Numan Çelebi Cihan este una dintre cele mai importante figuri ale neamului nostru. Tinerețea lui Numan Çelebi Cihan și determinarea cu care a luptat, patriotismul de care a dat dovadă la o vârstă la care mulți au alte priorități, toate ar trebui să fie un model pentru noi, tătarii, și nu numai", a declarat președintele UDTTMR, Gelil Eserghep. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Ianuarie 2013
Stire din Politică-Administrație : Cine îi ia locul lui Curt-Mola
Pagina a fost generata in 0.3375 secunde