UDTTMR, marș comemorativ în memoria tătarilor deportați din Crimeea

216
1

Articole de la același autor

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR) organizează, astăzi, 18 mai, pentru al doilea an consecutiv, un marș comemorativ prilejuit de împlinirea a 72 de ani de la Surghiunul din 1944. Marșul se va desfășura pe traseul Gara Constanța (parc) - Bd. Ferdinand - Bd. I.Gh. Duca - Str. Ștefan cel Mare - Str. Mihai Viteazul - Bd. Ferdinand - Bd. Tomis (Platoul din fața Instituției Prefectului - Județul Constanța). Marșul este menit a evoca victimele deportării ordonate de Stalin în 1944 și urmează a se desfășura în intervalul orar 14.00 - 16.00.

După Revoluția din 1989, în fiecare an, la data de 18 mai, sute de membri ai comunității tătare din România participau la un astfel de marș la Simferopol, în Crimeea. Din cauza situației politice, acest lucru nu a mai fost posibil începând din anul 2014. Din dorința de a comemora victimele Surghiunului din 18 mai 1944, când sute de mii de tătari au fost deportați din Crimeea de către autoritățile sovietice, UDTTMR își dorește să păstreze vie memoria înaintașilor care au pierit în acele tragice evenimente.

La marșul de astăzi sunt așteptați să participe membri ai comunității tătare din toate filialele UDTTMR, precum și toți cei care sunt solidari cu drama poporului tătar. 

Comentează știrea

ion ilescu
18 mai 2016
ghiudem, ceva?

se da ceva , un ghiudem, o baclava pentru mine ca simplu muritor?Ca aia ce-au organizat si-au tras partea leului...de la stapani!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3238 secunde