Un an nou, probleme vechi pentru Consiliul Local Constanța

664
Ședința de consiliu local de ieri a adus un nou viceprimar, în persoana lui Decebal Făgădău, confirmat în funcție cu unanimitate de voturi, un nou consilier local, Carmen Onciu (PSD), care îi succede în funcție lui Nicolae Nemirschi, reactualizarea indicatorilor tehnico - economici pentru orășelul lacustru și telesky-ul nautic (și asta în ciuda faptului că nu se știe de unde se vor lua banii pentru punerea în aplicare a proiectelor), dar și aprobarea modificărilor la bugetul de venituri și cheltuieli pe 2008 de la RADET, proiect care, a fost retras luna trecută de pe ordinea de zi, iar acum a fost introdus la "și altele"… mai exact pe ordinea de zi suplimentară.
Tot la ședința de ieri, Consiliul Local Constanța a aprobat și alocarea a aproximativ 150.000 de lei cu titlu de subvenție de la stat pentru anul 2009 pentru Asociațiile "Fair - Play" și "Carmen Sylva". Potrivit legii, administrațiile locale pot subvenționa activități susținute de ONG-uri. La Constanța se pare, însă, că sunt doar două astfel de organizații a căror activitate merită susținută din bani publici.
Consilierii locali și-au mai luat ieri și angajamentul, așa cum anunțase de fapt primarul Radu Mazăre de ceva vreme, de a achiziționa eventualele locuințe ieftine, construite de primărie și rămase fără cumpărători. Proiectul a creat puțină rumoare, consilierul liberal Victor Manea cerând lămuriri în acest sens. În final, așa cum era de așteptat, proiectul a trecut. De remarcat este și aici că deși Mazăre anunțase demult de acest demers al administrației locale, proiectul a ajuns în atenția consilierilor locali tot pe ordinea de zi suplimentară.
Pe aceeași ordine de zi suplimentară s-au mai aflat două proiecte în afară de cele menționate anterior, iar pe ordinea de zi inițială - 61, dintre care două au fost retrase.

Numiri peste protocolul PSD - PD-L
Florin Gheorghe, consilier local, exclus din PD-L, după cum menționează de fiecare dată când vine vorba de el reprezentanții partidului, dar susținut în funcția de ales de către majoritatea pesedistă din CL, este de ieri și membru într-o comisie pentru analiza, validarea și prioritizarea dosarelor de locuințe ieftine, alături de social-democrata Cati Prodan.
Numirea lui Gheorghe în comisie e demnă de menționat în contextul în care, în urmă cu nici o săptămână, liderii PSD și PD-L au discutat în legătură cu rezolvarea problemei validării altor consilierilor în locul celor declarați de democrat-liberali ca excluși din partid și anume Florin Gheorghe, Dănuț Moisoiu și Mădălina Popa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6063 secunde