Un nou mod de calcul a taxei auto

376

Articole de la același autor

Senatorii au votat, ieri, pentru folosirea unui nou mod de calcul pentru impozitul pe autovehicule, ținând cont de valoarea autoturismului în funcție de marcă, tip și motorizare.
Parlamentarii au adoptat, cu 45 de voturi "pentru", 40 "împotrivă" și o abținere, o propunere legislativă privind modificarea modului de calcul al impozitului pe autovehicule, proiect care îl are ca inițiator pe deputatul PSD Robert Sorin Negoiță.
Deputatul a propus, prin inițiativa legislativă, ca baza de impozit să fie valoarea mașinii, iar ministerul finanțelor să întocmească un catalog în care va stabili valoarea autoturismului în funcție de marcă, tip, motorizare (eventual nivel de dotări opționale).
Potrivit proiectului, această taxă ar urma să fie de 0,75 din valoarea mașinii.
Senatul a adoptat, în calitate de primă Cameră sesizată, acest proiect, în pofida recomandării Comisiei pentru buget, care a întocmit un raport nefavorabil. Senatorii finanțiști și-au argumentat propunerea prin faptul că inițiativa legislativă, în forma prezentată, nu îndeplinește cerințele legislației privind normele de tehnică legislativă, iar catalogul cu valorile autoturismelor trebuie să fie întocmit de experți tehnici și nu de Ministerul Finanțelor, așa cum propune inițiatorul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4659 secunde