Unde pot vota cetățenii din Republica Moldova la Constanța

184
Unde pot vota cetățenii din  Republica Moldova  la Constanța - undepotvotalaconstantamoldova5-1478883704.jpg

Articole de la același autor

Organizația Studenților Basarabeni din Constanța, în parteneriat cu mai multe organizații de studenți basarabeni din România, lansează un apel la mobilizare generală pentru turul II al alegerilor pre-zindențiale din Republica Moldova, care se va desfășura, duminică, 13 noiembrie. Astfel, toți cetățenii Republicii Moldova, care se vor afla în ziua votului în județul Constanța, sunt așteptați la secția de votare Nr.1/396 de pe Bd. Mamaia 124, situată în incinta cantinei Universității Ovidius.

Inițiatorii acestui apel sunt tineri basarabeni, foști sau actuali membri ai organizațiilor de studenți, care au desfășurat o campanie am-plă de mobilizare la vot a tuturor cetățenilor Republicii Moldova care se vor afla, la data alegerilor, pe teritoriul României.

"Suntem cel puțin 50.000 în România cei care avem pașaport albastru. Majoritatea tineri. Pe 30 octombrie am fost chemați să-l folosim pentru a decide viitorul statului în care încă ne-au rămas părinții, prietenii și rudele. N-am făcut-o decât în proporție de 20%. Aproape10.000 de cetățeni ai Republicii Moldova din România au votat la primul scrutin un număr semnificativ mai mic decât la scrutinul din 2014 și extrem de mic în comparație cu puterea noastră reală. Dacă dezamăgirea, deznădejdea și neîncrederea în clasa politică de la Chișinău au putut fi invocate drept argumente care să justifice, cel puțin în parte, absența de la vot în turul I al alegerilor, niciunul dintre acestea nu are acoperire în cel de-al doilea", a transmis președintele Organizației Studenților Basa-rabeni Constanța, Vladimir Gîrba.

Campania, intitulată simbolic "Votează pentru Basarabia" a fost lansată în data de 2 octombrie a.c. pe Facebook. Aici, tinerii sunt invitați să își confirme prezența la vot pe 13 noiembrie și, cel mai important, să transmită apelul mai departe, către toți prietenii, astfel încât prezența la vot să fie semnificativ mai mare la cel de-al doilea tur al alegerilor pre-zidențiale din Republica Moldova. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7015 secunde