Ce așteptări aveți pentru Constanța? Clădire abandonată a CJC, ocupată abuziv de zeci de romi. Balconul s-a prăbușit pe trotuar

3840
7

Articole de la același autor

Peste tot în centrul Constanței vedem clădiri istorice abandonate, devenite adăpost pentru mii de romi și oamenii străzii. Ne este rușine că nu am învățat încă să prețuim trecutul și să punem în valoare clădirile și vestigiile istorice, așa cum se întâmplă în celelalte mari orașe ale țării. 


Degeaba, noi, constănțenii, cerem administrației locale și județene să pună capăt acestui fenomen deplorabil și să stârpească toate cuiburile de oameni fără căpătâi care au pus stăpânire pe acest oraș. Degeaba avem pretenție de la proprietarii privați să-și reabiliteze clădirile istorice și să le redea frumusețea de altădată, atâta timp cât chiar autoritățile constănțene sunt primele care arată nepăsare și dispreț cu propriile imobile. 


Un astfel de exemplu este clădirea aflată la intersecția străzilor Călărași și Lahovari, aflată în proprietatea Consiliului Județean Constanța - Direcția Județeană de Asis-tență Socială și pentru Protecția Copilului. 


Primăria Constanța anunța, vineri, că balconul acestei clădiri, aflate în paragină și ocupată abuziv de zeci de romi, s-a prăbușit, doar o minune făcând ca niciun trecător prin zonă să nu fie rănit. 


"O bucată din planșeul balconului unei clădiri dezafectate, aflate la intersecția str. Călărași și Lahovari, s-a prăbușit în cursul zilei de astăzi (n.r. - vineri), 11.11.2016. Din fericire nimeni nu a fost rănit. Clădirea se află în administrarea Direcției Județene de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului, din subordinea Consiliului Jude-țean Constanța, nu mai este folosită de aproximativ 3 ani și este ocupată abuziv de 20 de persoane de etnie romă. Imediat după incident, Serviciul pentru Protecție Civilă și Poliția Locală, din subordinea Primăriei municipiului Con-stanța, s-au mobilizat pentru a se asigura că nimeni din zonă nu va fi rănit de even-tualele căderi ale resturilor balconului. De asemenea, S.C. Confort Urban S.R.L. și In-spectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea au îndepărtat bucata rămasă din planșeul balconului și au fost luate măsuri de protecție a zonei prin montarea unei benzi de avertizare. 


Zona va fi monitorizată și păzită până când persoanele care ocupă abuziv clădirea vor fi evacuate, iar clădirea va fi demolată de către proprietar", se arată în comunicatul de presă al Primăriei Con-stanța. Dincolo de acest comunicat, aș-teptăm de la Primăria Constanța să facă public și raportul de constatare a incidentului, precum și amenzile date proprietarului - mai exact Consiliului Județean Constanța pentru că a dus clădirea într-un asemenea stadiu de degradare, punând în pericol viața con-stănțenilor aflați în zonă. 


Însă, dincolo de toate, rămâne fireasca întrebare: cum ne putem aștepta la ad-ministrația constănțeană să facă ordine în județ atâta timp cât ea nu-și poate face curat în propria casă. 


Comentează știrea

DODO
12 noiembrie 2016
numai ?

cite or mai fii ! astia de la CJC stiu ce patrimoniu au ?(sigur cineva de acolo ia leafa pentru asta )iar problema tiganilor este simpla daca se vrea : evacuati si relocati in afara orasului ( cit mai departe ) sa ramina doar cei care au servici expl: in drum spre Tulcea , pe la Siiboara sint citeva blocuri parasite. Sa li se dea si ceva pamint si ce muncesc asta sa manince

Costel
12 noiembrie 2016
ptr Dodo

Ai dreptate cu siguranta CJC nu stie cate cladiri au in subordine dar iti spun ca ei stiu cati tigani borati au in subordine ca ei sunt marea masa de votanti a jegurilor din primarie care se fac ca nu vad cum incet si sigur se duce de rapa orasul..........M-am mutat de ceva vreme din Constanta si acum ma gandesc si incerc sa mai gasesec un loc un cartier care sa semene a oras maret ..................asta asa de dragul vremurilor comuniste de dragul vremurilor bune . Te salut

Sindbad
12 noiembrie 2016
Masa de manevra

S-a dus vestea ca aici la C-ta este, de ani buni, un fel de El Dorado al tiganilor. Si nu degeaba. Asa ca vin de peste tot si tot or sa mai apara. Dupa cum remarca cel de mai sus, o masa de votanti pt. partidul rosu. Data trecuta, la alegeri, l-a adus Mazare/PSD pe Medelin Voicu sa candideze la sigur in circumscriptia Henri Coanda. Adunati si votul pomanagiilor si aveti imaginea clara. Acum pe cine au adus?

Geaba militie,geaba primar
12 noiembrie 2016
Geaba procurori

In primavara anului 2011 cade gardul cimitirului.Un barbat de 63 de ani a murit pe loc si al doilea este internat la urgente.Geaba militie,geaba procuror,geaba primar,geaba inspectia in constructii.Daca ei isi faceau datoria,azi aflam si noi cine a fost vinovat de prabusirea gardului.Daca in 2011 cineva facea puscarie,azi nu ar mai fi cazut balconul Julietei.Asa,doar banuim.Probabil ca unul dintre cei doi batrani a stranutat pe strada. Hapciu.....Baang... ! In momentul ala s-a prabusit gardul cimitirului.Ghinion.Acum au dreptate si procuroii.Poti sa-l tragi pe mort la raspundere ? Poate a fost racit.Sa stiti ca atunci cand va plimbati pe strada,pentru siguranta voastra, trebuie sa vorbiti in soapta.La cel mai mic zgomot,se prabusesc ziduri,cad balcoane,cad arbori,stalpi,panouri publicitare,cad tigle,acoperisuri si cate nu-ti mai trece prin cap.Sau cate nu te mai lovesc in cap.Toate cad in afara de clanul criminal Constantinescu-Mazare-Fagadau.In cazul nostru,balconul s-a prabusit noaptea.Cine a stranutat in noaptea aia ? Poate a stranutat Romeo sub balcon sau poate a tusit Julieta in balcon.Poate s-a rastit Constantinescu la gardieni,sau Palaz la Basescu.Nu stim. Primarul,militienii,procurorii inspectorii in constructii ,inspectorii din administratie dorm si in timpul zilei.Eu cred ca in noaptea aia a batut vântul in balcon.Cum poti sa tragi un vânt la raspundere ? Dosar inchis.NUP.

Camelia
12 noiembrie 2016
Cladire ocupata abuziv

Același lucru se întâmpla in clădirea de pe strada Revoluției, chiar in spatele catedralei, chiar in centrul istoric, unde o alta clădire a primăriei este ocupata de mai bine de un an, poate doi, de romi. Nimeni nu a luat nici o măsură! Nimeni nu observa nimic, nimeni nu sesizează! Orașul lui Papura Vodă!

Elena
12 noiembrie 2016
Ce articol dorim!

Dorim sa citim in ziare cat mai curand, cum Politia face verificari legale in activitatea procurorilor!!

Constantean
13 noiembrie 2016
Pt Sindbad

Culmea este ca nu in HC, ci in circumscriptia din zona bisericii Constantin si Elena, pe Mihaileanu, deci pensionarii l-au votat. S-a votat la scoala 11.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6053 secunde