Liber la parcări haotice? "Caracatița", interzisă la Constanța!

1348
5
Liber la parcări haotice?
Magistrații Curții de Apel Constanța au hotărât să interzică, în ultima zi a lunii octombrie, blocarea roților autoturismelor în municipiul Constanța. Decizia este definitivă și a fost pusă în aplicare începând de ieri.

Demersul îi aparține avocatului Tibe-rius Manuel Hodor, care a inițiat pro-cesul împotriva Primăriei Constanța, prin care a cerut ca instanța să interzică celebrele "caracatițe" și a reușit. Ce urmări va avea însă această decizie?

"Timpul va arăta dacă această măsură ajută la fluidizare"

Dan Baltag, șeful Serviciului Siguranță Rutieră din cadrul Poliției Locale Constanța, precizează faptul că decizia Curții de Apel Constanța va fi respectată întru totul. Fără să comenteze decizia instanței, Baltag a mai spus că, în viitor, se va vedea dacă această hotărâre va ajuta la fluidizarea traficului din municipiul Constanța.

"Am luat act de hotărârea instanței de judecată și o vom respecta, împreună cu celelalte prevederi legale în vigoare. Timpul va arăta în ce măsură această hotărâre ajută la fluidizarea și siguranța traficului rutier", a precizat, pentru "Cuget Liber", Dan Baltag.

"Amenzile vor fi aplicate în continuare"

Reprezentanții autorităților locale din Constanța precizează faptul că au luat act de decizia instanței și se vor conforma.

"Este o hotărâre a instanței pe care noi nu o comentăm și ca întotdeauna Primăria Constanța respectă hotărârile instanței. Începând de astăzi (n.r. - ieri), nu se vor mai pune aceste «caracatițe» la roți. Totuși, amenzile de circulație vor fi aplicate în continuare, doar că nu se vor mai bloca roțile autoturismelor", a declarat Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

Activitatea Poliției Locale nu este afectată

Reprezentanții Poliției Locale spun că activitatea agenților nu este afectată atât de mult prin lipsa măsurii de blocare a roților.

"Documentele pe care polițistul le întocmește sunt aceleași, această măsură care a fost interzisă fiind doar una complementară. Ceea ce se schimbă este că va interveni o perioadă de timp între constatarea faptei și aplicarea sancțiunii, adică nu se va mai întâmpla pe loc, cum a fost până acum", precizează reprezentanții Poliției Locale Constanța. Perioada de aplicare a sancțiunii poate fi de până la 6 luni, așa cum prevede legea. Dacă se depășește această perioadă, nu mai poate fi aplicată sancțiunea contravențională.

Lipsa "caracatițelor", o ușurare pentru "bulgari"?

Chiar dacă recunosc că uneori mașinile înmatriculate în Bulgaria le dau bătăi de cap, polițiștii spun că reușesc să-i depisteze pe șoferii care încalcă regulile, asta deși poate dura o perioadă puțin mai lungă de timp.

"Noi avem o bază de date cu mașinile înmatriculate în Bulgaria. În plus, se colaborează cu asiguratorii din România, care la rândul lor lucrează și cu asiguratorii din Bulgaria, astfel îi putem verifica și depista", spun reprezentanții IPJ Constanța. 

Comentează știrea

Genghis
1 noiembrie 2016
Parcare

Foarte rău că nu se mai pun caracatițe.Azi era un haos de nedescris în fața spitalului județean cu parcarea.Fiecare parcă unde îl tăia capul,chiar si sub semn.

K
2 noiembrie 2016
Pt bou de mai jos si pt toti boii

Sa va iau caracatitele pe calmahar ! Imi blochezi mie bunu? Da cine malaiu ma-ti esti tu ma ? Da amenda si da-i drumu omului sa-si faca treaba in continuare. I-ati imbuibat pe aia cu firmele de caracatite si pe aia cu ridicari de masini, i-ati lasat sa suga populatia de bani ca sa-si faca curu mare doua trei animale cu gusa . Tu asta de mai jos zici ca era haos ? Da cand stau masinile cu zilele blocate in cate o statie ca n-are omu bani de jecmaneala cu caracatita cum e ? Zi ba tartane

Cip
2 noiembrie 2016
Pacat

Cred ca si avocatul asta care le-a contestat e tot un soi de " taran nesimtit " caruia i se pare ca el poate parca unde vrea. Dacă o să fie iar haos în trafic din cauza unora ca el bina macar ca am pe cine sa injur. Hodor nu mai cumpara carnati ca o sa ai destui in frigider.

jj
2 noiembrie 2016
jj

Nu e haos fara caracatite, e haos pentru ca politia locala este mana in mana cu cei cu caracatitele si nu aplica amenzi, decat cele blocate cu caracatite. Acolo e buba, ca daca se vrea, se va parca corect. Dar asta doar cand politia locala isi va face treaba. E greu sa faca asta doar din salariu, fara sa bage mana in borcanul cu miere de la firmele "agreate" sa blocheze roti. Nu mai zic de cele de ridicat, atunci erau pe felie bine bine. Pe cand un control la parcarea supraetajata de la spital? Iar se parcheaza cu lunile gunoaie de masini, paznicii iau banii, pacientii muuuee. Bine ca au facut parcare cu 7 etaje in mamaia, sta goala. Era buna in oras.

Cati frustrati
2 noiembrie 2016
de la locala comenteaza

ce ma nu va mai intra banutu? ati ramas in pana gardieni publici ? pulanaci de doi bani, oricum toata lumea va stie si nu da nici o ceapa degerata pe voi. Acum puteti sa va agatati caracatietele de propriile oua de necaz.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5149 secunde