Primarul Decebal Făgădău își încearcă, din nou, norocul. Stadionul "Farul" și Palatul Copiilor, la mâna liberalilor

1406
10
Primarul Decebal Făgădău își încearcă, din nou, norocul. Stadionul

Articole de la același autor

Consilierii locali ai Municipiului Constanța se reunesc, astăzi, de la ora 12.00, în sala "Remus Opreanu" a Palatului Administrativ, în cadrul unei ședințe ordinare.


Pe ordinea de zi se află 41 de proiecte de hotărâre. Printre acestea sunt și cele care vizează solicitările ce urmează să fie formulate către Guvernul României de emitere a unor hotărâri pentru transmiterea bazei sportive "Farul" Constanța, Palatul Copiilor și a Complexul sportiv Badea Cârțan, proiecte inițiate de primarul Decebal Făgădău.


Cele trei proiecte s-au mai aflat în vizorul aleșilor locali în urmă cu două luni, mai exact, pe 31 august, însă, la începutul ședinței, edilul Decebal Făgădău, a anunțat că le retrage de pe ordinea de zi, după ce liberalii anunțaseră că se opun. 


Cum acestea sunt hotărâri care implică patrimoniul statului, este nevoie ca 2/3 din aleșii locali să susțină această preluare. Concret, ar fi nevoie ca cel puțin 18 consilieri locali din cei 27 să-și dea acordul pentru ca proiectele să treacă, în acest fel voturile liberalilor fiind decisive. 


În ședința din data de 31 august, retragerea acestor proiecte de pe ordinea de zi a avut loc la solicitarea consilierilor de la PNL. Ei au susținut că, în spatele acestor proiecte de hotărâre, nu există o documentație serioasă, care să-i convingă de necesitatea investiției, cu atât mai mult cu cât există alte obiective care sunt lăsate de izbeliște în municipiul Constanța. Totodată, au invocat faptul că nu există studii de fezabilitate pentru ca aceste investiții să treacă din administrarea ministerelor respective, în administrarea Primăriei Constanța, nu s-au făcut dezbateri publice pentru ca cetățenii să-și spună opiniile, nu există o previziune financiară și nu se specifică în expunerea de motive cu ce bani și cât costă modernizarea acestor obiective. În plus, liberalii au mai argumentat că, în expunerea de motive, sunt invocate documente care nu există. 


În altă ordine de idei, consilierii locali ai PNL au mai spus că nu sunt împotriva modernizării acestor obiective, însă își doresc ca lucrurile să fie clarificate în privința tuturor aspectelor. Mai mult, ei au precizat că ar fi bine ca aceste impedimente să fie rezolvate de inițiator și, ulterior, peste șase luni, să fie reintroduse pe ordinea de zi, altfel graba cu care se dorește rezolvarea acestor proiecte lasă loc la interpretări electorale cu atât mai mult cu cât se apropie alegerile parlamentare, dar și că se creează suspiciuni că unii "rechini imobiliari au pus ochii pe toată zona Palatului Copiilor-Stadionul Farul".


La rândul lui, primarul Municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a spus că baza sportivă "Farul" arată deplorabil și, împreună cu celelalte două obiective reprezintă pete negre pe obrazul orașului.


Blocarea acestor proiecte i-a mulțumit pe unii constănțeni, în timp ce pe alții i-a nemulțumit. Rămâne de văzut dacă, de această dată, liberalii vor fi de acord cu aceste trei proiecte, ținând cont că se apropie alegerile parlamentare și partidele au nevoie de voturi. 


Comentează știrea

peda-gogu
31 octombrie 2016
primaru'

Singurele proiecte ale lui Fătălău, rămân ,puiul , uleiul și ajutoarele pentru țigănimea din cartierul Henri Coanda, în rest ficțiune, puncte negre ale orașului sunt peste 20, începând cu parcul arheologic de sub nasul primăriei. Bai Fătălău, fa ceva și lasă proiectele, de vorbe sunt sătui constănțenii !

victor
31 octombrie 2016
Cel mai prost, nu doar slab, primar

Podul de butelii trebuia sa intre in reparatii in august, apoi in septembrie, dar a trecut si octombtie si toti au uitat de el. Locurile de joaca pentru copii trebuiau sa intre in reabilitare de mai mult de un an. Un cacat, nimeni nu face nimic. Va fi cel mai negru mandat al constantei fagadau asta. Jegul de mazare asa hot cum era, asfalta dracu o strada pe zi, si asta nici sa mature strazile calumea nu e capabil. A spus ca in 2016 va schimba toate semafoarele din oras. Poate daca le schimba mos craciun, ca mincinosul asta nu e capabil. Vai de steaua constantei.....

europeanu
31 octombrie 2016
Felii de cozonac

din pacate pentru hotul de fagadau,stie toata lumea de ce vrea el sa renoveze.Hotii nu se dezmint.

Costi
31 octombrie 2016
Vrajeala

Azi se va vota pentru. In perioada asta nu s-au facut studii suplimentare, ci au fost "convinsi" liberalii. Daca Farul si, eventual, Badea Cartan au o logica de a trece la primarie, Palatul Copiilor este clar o miza cu impact imobiliar. Cine si de ce a impiedicat palatul sa mai adune miliarde din inchirieri, asa cum se facea in trecut ? Se plang ca nu sunt bani sa intretina niste spatii verzi ? Pai asta a si fost strategia... Parjolim tot si vine salvatorul.. Care apoi va dispune dupa cum doreste de terenul de acolo, ca doar e administrator si nu o sa lase o asa parcela in buricul Constantei cu niste terenuri de sport.... Duceti-va copiii la mall, ca e mai sanatos.

Daca Mazare
31 octombrie 2016
a dat lovitura cu Parcul Tabacariei

Fagadau vrea sa continue cu halca numita Palatul Copiiilor. Si un copil pricepe ce tun imobiliar se poate da uitandu-te numai la ce suprafata si ce pozitionare are.

Costi
31 octombrie 2016
o nimica toata..

10 hectare... chiar suntem tampiti ? raspunsul e DA, pentru ca permitem asta. rusine tuturor celor care desi stiau au tacut si au lasat lucrurile sa ajunga aici. asta e constanta.... sa traiasca puiul, neamul, gashca si cafeaua...

Răspuns la: a dat lovitura cu Parcul Tabacariei
Adăugat de : Daca Mazare, 31 octombrie 2016
Fagadau vrea sa continue cu halca numita Palatul Copiiilor. Si un copil pricepe ce tun imobiliar se poate da uitandu-te numai la ce suprafata si ce...
Stere
31 octombrie 2016
si nu se va opri aici

Deja si-a intins ambele maini pe ce a mai ramas din parcul Tabacariei. Momentan l-a concesionat unui ong paravan, care ca prima masura a incercuit cu gard metalic toata zona. Cica ong-ul organizeaza activitati in aer liber. Hai sa gandim logic, cine ar fi atat de tampit sa plateasca gard metalic pentru cateva hectare ca sa ce ? Sa desfasoare activitati in aer liber ? Pe ce bani ?

Stere
31 octombrie 2016
Fagadau

e Mazare. Hai sa n-o mai facem pe prostii. El a fost efectiv la pupitru in ultimii ani, el e a fost si e administratorul sistemului infractional creat de mazare. Intai ca vice acum oficial ca primar. Singura diferenta e ca mazare s-a retras de sub lumina reflectoarelor. Altfel nu s-a schimbat nimic. Jaful continua cu aceeasi actori.

Radu
31 octombrie 2016
BABA NOVAC

Cind se va asfalta zona BN-urilor din cartierul Baba Novac si mai alesc cand se vor da locurile de parcare?Ne-am saturat de noroi! Asa ati promis in campanie, domnule Fagadau!

Mine
31 octombrie 2016
Sedinta CLM din 31.10.2016

A trecut fulger aprobarea subventionarii pretului pentru populatie la energia termica furnizata de RADET : de la 430 lei/Gcal la 250 lei/Gcal . Adica CLM in frunte cu Primarul a impartit populatia Constantei in cetateni favorizati de bugetul local , cei bransati la RADET si cei debransati .Aceasta este ABUZ IN SERVICIU ! Primaria si RADET lupta cu furie impotriva celor debransati. Dl Popa director la RADET a speriat orasul deunazi spunand ca debransatii risca puscaria de la 3 luni pana la 3 ani.O minciuna grosolana .Legea nr. 325/2006 - art.45 alin 1 stabileste ca debransarea ilegala este CONTRAVENTIE si se pedepseste cu amenda de 500 la 100 lei.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6929 secunde