Unicat în România! Toți copiii comunei Peștera au primit în dar câte o bicicletă

6415
127

Articole de la același autor

Eveniment de excepție în comuna Peștera, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, acolo unde primarul independent Valentin Vrabie continuă să uimească cu acțiunile sale pozitive în folosul celor care l-au trimis "să muncească pentru ei", așa cum îi place edilului să spună.

În cursul zilei de ieri, copiii comunei Peștera care frecventează cursurile grădiniței sau a școlii din localitate s-au adunat în parcul din fața primăriei, la invitația primarului Valentin Vrabie și a consilierilor locali. Micii sărbătoriți au fost primiți într-o atmosferă magică, plină de surprize, cu multe jocuri, baloane, personaje de poveste și un tort uriaș. Aranjate frumos de aleșii locali, 500 de biciclete îi așteptau, însă mulți dintre cei mici încă nu știau ce surpriză urmează.

În zi de sărbătoare, până la începerea distracției pentru copii, preotul localității a ținut o slujbă de sfințire a bicicletelor, pentru ca noile mijloace de transport, dar și stăpânii lor să fie feriți de rele.

A urmat imensa bucurie pe care numai copiii o pot exprima atunci când primesc ceva ce-și doresc și la care mulți nici măcar nu pot visa, astfel că toți cei 500 de școlari și preșcolari prezenți au primit în dar câte o bicicletă.

Deși auziseră câte ceva, dar nu știau sigur despre ce daruri este vorba, până și părinții celor mici au rămas muți de uimire și de admirație.

"Nici nu-mi pot exprima în cuvinte bucuria, așa surpriză ne-a făcut domnul primar. Știam că se vor da daruri, însă nu știam că vor primi biciclete. Este ceva de neimaginat, ceva ce numai primarul nostru putea să facă. Sunt pur și simplu uimită și fericită pentru că, niciodată, nu aș fi putut să le cumpăr celor doi copii ai mei biciclete. De fapt, nu aș fi putut cumpăra nici măcar una, iar acum vom avea în curte două, câte una pentru fiecare", a spus una dintre mămicile prezente la eveniment.

Ulterior, toți copiii au participat la un frumos spectacol și au fost serviți cu tort și sucuri.

O investiție de 100.000 lei

"Chiar dacă traversăm o perioadă de criză, în care proiectele se realizează din ce în ce mai greu, din cauza lipsei resurselor financiare, administrația locală din comuna Peștera demonstrează că se pot face lucruri de calitate chiar și în aceste condiții. Pentru că sănătatea este cea mai importantă, astăzi îi învățăm pe copii să facă mișcare. Principala datorie a noastră este să avem grijă de copiii noștri, oferindu-le un cadru edu-cațional adecvat, oferindu-le afecțiune și mai mult din timpul nostru, pentru ca ei să crească sănătoși și fericiți. Să nu uităm că ei reprezintă viitorul națiunii noastre și că de felul în care avem grijă de copii depinde acest viitor", a spus primarul Valentin Vrabie.

El a adăugat că toată investiția se ridică la 100.000 lei, din care 30.000 lei de la bugetul local, restul fiind din sponsorizări.

În altă ordine de idei, primarul a recunoscut că nu a avut niciodată o bicicletă, un lucru pe care și l-a dorit extrem de mult în copilărie.

"Nu am avut niciodată bicicletă. A fost un lucru pe care mi l-am dorit când eram mic, însă situația materială nu a permis. Astăzi, mă simt împlinit, pentru că știu că visul meu din copilărie a devenit o realitate pentru acești copii. Și, ca să fiu în linie cu ei, să știți că mi-am luat și eu o bicicletă, prima mea bicicletă", a spus primarul Valentin Vrabie.

Educația copiilor, principala prioritate

Reamintim că, încă de la începutul mandatului său, primarul Valentin Vrabie a consi-derat educația copiilor principala sa prioritate. Proiectul "Investim în educație pentru viitorul copiilor din Peștera" a fost implementat de-a lungul anilor pas cu pas.

În acest sens, toate unitățile de învățământ din comună au fost reabilitate și modernizate, funcționând astăzi la cele mai înalte stan-darde, iar în anul 2010, a fost inaugurată una din cele mai moderne școli din județul Constanța. Pentru că actul educațional este susținut inclusiv prin acordarea de rechizite școlare la începutul fiecărui an școlar, dar și de burse tuturor elevilor de liceu, abandonul școlar în această comunitate este zero. În plus, localitatea a fost adaptată la nivelul unui oraș în ceea ce privește comunicarea, comuna Peștera și satele aferente fiind racordate gratuit la internet și fibră optică, astfel încât elevii, dar și părinții acestora să aibă acces permanent la informație. Desigur că fără cooperarea existentă între administrația publică locală și repre-zentanții instituțiilor de învățământ toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile, astfel că toate cadrele didactice care predau la școlile din comună beneficiază de facilitatea decontării integrale a abonamentelor de transport.

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea pe site-ul www.cugetliber.ro. 

Comentează știrea

127 comentarii. Pagina 1 din 13. Click pe pagina dorită : 1 2 ...13 
Danâlețul reshapat
2 iunie 2014
7,4 milioane

Mai B si oule!,-cine te sponsorizeaza???(ca,nu ai fabrica de bani in Pes si tera),Nicusor,sigur nu ti-a dat----independentule !!!!...Din partea mea ,te-as sponsoriza cu inca un potop(ca sa ai de ce te plange ca judetul nu te ajuta!!!)

noni
2 iunie 2014
foarte tare

Bravo lui, super gest. Cand a fost de criticat, am criticat, acum jos palaria pentru el. Felicitari pt demers !

mihai
2 iunie 2014
Bravo lui !

Felicitari !!! Chiar s-a intimplat in Rominia ????????? Sigur este in Rominia ????

pt reshapat
2 iunie 2014
reprezinti psd-ul

de ce e bou ?ca se lupta cu adevarat pt comunitate ?ca nu a dat apa laraja,iar pretul apei e 1 leu mc ?ca nu a dat gunoiul la polaris ,iar taxa de gunoi e zero ,ca investeste in educatie ,abandonul scolar e zero ,ca are cea mai curata si intretinuta comuna ,ca a construit cea mai moderna scoala din judet ?ca are cel mai frumos parc din judet ?ca sustine financiar orice problema de sanatate ? ca a renovat 2 biserici ?ca a construit o geamie ( desi are doar 12 musulmani )? ca de craciun are cea mai impodobita comuna ? ca la ziua comunei determina printr-o organizare impecabila sa atraga zeci de mii de oameni ?ca da la 18 ani cate 3 mil lei ? ca la nunta da aparate de uz caznic de 15 mil plus locatia de nunta gratuit ?ca da la 25 ani de cas cate 5 mil ?ca da la 50 de ani de cas cate 10 mil ?ca sprijina la deces fiecare neplacut moment cu 20 de mil ?ca a construit 10 cismele de unde animalele se adapa gratis

AFACEREA TA
2 iunie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Acum este momentul: In 2014 Fondurile Europene nerambursabile se Acorda si la noi la fel de Usor ca si in celelalte state membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Afli mai multe detalii pe site-ul:Fonduri Europene Nerambursabile Ro.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,.,............,,,,,,,,,,,..............,,,,,,,,,,,,,,

Simon
2 iunie 2014
Sunt surprins de aceasta realizare absolut exceptionala

O bicicleta reprezinta pentru un copil un obiect de cea mai mare importanta pentru dezvoltarea lui fizica si psihica. Consider ca aceasta actiune ar trebui sa fie un exemplu pentru toti primarii, nu numai din judet ci si din toata tara. Mi-as dori ca Romania sa devina o a 2-a Olanda. Dar pentru asa ceva sunt necesari oameni capabili care sa inteleaga ca toate drumurile trebuiesc poiectate in asa fel incit sa aibe benzi speciale pt. biciclete.

ruxandra
2 iunie 2014
psd mincinos

Omul asta demonstreaza ca se poate intr-un judet saracit de Mazare , Constantinescu si Gasca lor sa faci ceva pt oameni,nu pomeni pt Batrani pe care ii lasi apoi sa moara .Au declarat Baneasa oras ca sa mareasca taxele,cum pot oamenii sa traiasca civilizat fara canalizare,fara spitalul care a fost jefuit,iar acum e o groapa de gunoi.Vin cu masini de la Polaris, dar nicio localitate nu are amenajata o groapa de gunoi,peste tot sunt mizerii, balarii ,santuripline de hoituri Unde sunt astia de la mediu, de la raja ,de la paduri , de la protectia copilului...Ex primarul PSD Iordache are o ferma de porci ,iar cacatul se infiltreaza in panza freatica ,vor sa ia cismelele,dar nu construiesc nimic pt copiii nostri,doar le fura viitorul tacand malc in legatura cu gazele de sist .Esti un om adevarat, d-le primar de la Pestera!

Artur
2 iunie 2014
Respect

il cunosc pe acest OM de 4 ani de zile...si ceea ce realizeaza el in acea comuna depaseste orice activitate a unui primar...Bravo lui,respect si aprecieri.Iar la ziua comunei este extraordinar...Nicaieri nu m-am simtit mai bine

foarte
2 iunie 2014
frumos

FELICITARIII !!!Ma mut in Comuna Pestera

cetatean
3 iunie 2014
primaria cta

sa candideze la sefia CJC il vom alege cu totii

127 comentarii. Pagina 1 din 13. Click pe pagina dorită : 1 2 ...13 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3549 secunde