USL a depus moțiunea de cenzură pe legea de comasare a alegerilor

813
Liderul deputaților PSD, Mircea Dușa, a anunțat, ieri, după asumarea răspunderii Guvernului pe Legea privind comasarea alegerilor, că USL a depus moțiune de cenzură împotriva acestui act normativ.
"Am hotărât, la conducerea USL, și am depus în numele grupurilor parlamentare PSD și PNL din Cameră și din Senat o moțiune de cenzură împotriva acestui text de lege. Așa cum prevedere regulamentul și Constituția, luni se va citi textul moțiunii în plen, iar în data de 22, adică joia viitoare, va avea loc dezbaterea pe această moțiune. Sper ca parlamentarii care sunt în arcul guvernamental vor înțelege să respectăm bruma de democrație, urmând ca pe urmă să se treacă la elaborarea unei comisii care să realizeze legile electorale", a declarat Dușa.
Guvernul și-a asumat, ieri, răspunderea în Parlament pe proiectul de lege care vizează comasarea alegerilor parlamentare și locale.
"Prin acest proiect de lege asupra căruia guvernul își angajează răspunderea, practic, se propune ca alegerile pentru administrațiile publice locale să aibă loc la data alegerilor pentru Camera Deputaților și Senat. Data alegerilor va fi stabilită prin hotărâre a guvernului, la propunerea MAI și Autorității Electorale Permanente", a declarat primul ministru, în ședința Camerelor reunite.
De asemenea, sunt interzise candidaturile simultane, adică o persoană nu poate candida în același timp și pentru funcția de primar sau de șef al CJ și pentru funcția de senator și deputat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8464 secunde