USL vrea referendumul pentru revizuirea Constituției

Marţi, 05 Februarie 2013
218
USL susține varianta organizării referendumului pentru revizuirea Constituției în luna septembrie, iar președintele PNL, Crin Antonescu, să devină președintele Comisiei parlamentare care va întocmi proiectul noii legi fundamentale, au declarat, ieri, pentru Mediafax surse din cadrul Uniunii. 

Liderii USL au convenit să susțină varianta în care referendumul pentru revizuirea Constituției să aibă loc în luna septembrie, iar până la sfârșitul anului ar urma să fie validați în funcții noii președinți de consilii regionale, au declarat sursele citate.

De asemenea, liderul PNL Crin Antonescu ar urma să ocupe poziția de președinte al Comisiei parlamentare de revizuire, iar în paralel să fie inițiat un for constituțional din care să facă parte organizații nonguvernamentale, asociații și reprezentanți ai mediului academic.

Potrivit surselor citate, poziția lui Antonescu în fruntea comisiei de revizuire ar presupune o autoritate politică și instituțională, dar și o modalitate de a-și consolida poziția de candidat la alegerile prezidențiale.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3698 secunde