Valeriu Steriu: UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare "scenariu"

104
Valeriu Steriu: UNPR are o strategie de alianțe pentru fiecare

Articole de la același autor

Data alegerilor locale, 5 iunie, va fi determinantă pentru UNPR în identificarea variantei celei mai bune pentru a porni în optimizarea rezultatelor obținute, a declarat președintele Uniunii, Valeriu Steriu, într-un interviu acordat Agerpres.


El amintește că, în mod tradițional, UNPR a stat pe partea stângă, alături de PSD, fiind semnat și un protocol în acest sens, dar, dacă scorul va fi suficient de bun, progresiștii ar putea lua în calcul și alte variante de a merge în alegerile parlamentare.
Steriu spune că UNPR are pe agenda parlamentară o serie de proiecte, între acestea fiind mărirea pensiilor cooperatorilor și monitorizarea legii dării în plată.


În ceea ce privește rezultatele alegerilor din 5 iunie, el susține că UNPR va avea o medie de peste 7 % din evaluările făcute până acum la nivel național și din sondaje. 


"Asta înseamnă, în primul rând, că vom avea județe cu o performanță peste 10 % și vom avea județe probabil cu rezultate ceva mai modeste, între 5% și 7% . Dar, pe medie, ținta propusă va fi atinsă", a mai spus Steriu.


Întrebat dacă UNPR va face alianțe, după alegeri, în vederea asigurării unei majorități în consilii, el a răspuns: 


"În fiecare județ unde avem consilieri județeni vom căuta să ne optimizăm rezultatul după alegeri. Chiar în aceste săptămâni analizăm variata optimă de alianțe, astfel încât în toamnă partidul să se prezinte în alegerile parlamentare în cel mai bun context posibil. Acest lucru înseamnă fie sprijiniți de un alt partid sau, dacă rezultatul de pe 5 iunie este foarte bun nu este exclus mergem de sine stătător și atunci avem un alt tip de alianțe strategice pe care ni le propunem. Ziua votului ne va arăta variata cea mai bună pentru a porni în optimizarea acestor rezultate și vom avea mai mult ca sigur reacția foarte rapid, imediat după 5 iunie, astfel încât să nu se blocheze formarea de majoritate la nivelul județelor", a declarat Steriu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4826 secunde