Viceprim-ministrul Dragnea și comisarul Hahn au discutat despre regionalizare

159
Viceprim-ministrul Dragnea și comisarul Hahn au discutat despre regionalizare - liviu-1363776012.jpg
Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a discutat, la Bruxelles, cu Johannes Hahn, comisarul european pentru politica regională, despre modul în care regionalizarea ar putea îmbunătăți utilizarea fondurilor europene în România.


Potrivit unui comunicat de presă remis redacției, Johannes Hahn a salutat inițiativa de a demara un astfel de proces și s-a arătat interesat de viitoarea sa evoluție. Comisarul a subliniat că, în proiectarea și implementarea acestui proces, trebuie avută în vedere, ca principal obiectiv, atragerea efectivă a fondurilor europene, astfel încât cetățenii români să beneficieze de investițiile finanțate de Uniunea Europeană.


 "I-am prezentat comisarului Hahn care sunt principiile regionalizării. Domnul comisar are același punct de vedere: că regionalizarea trebuie făcută în România și trebuie făcută anul acesta. Îi vom trimite în detaliu care sunt proiectele noastre. I-am răspuns la o serie de întrebări legate de faptul că reorganizarea guvernului nu a afectat sub nicio formă capacitatea, funcționalitatea autorităților implicate în gestionarea fondurilor europene", a declarat Liviu Dragnea la finalul întâlnirii.
Referitor la procesul de negociere a Acordului de Parteneriat cu Comisia Europeană pentru perioada de programare 2014-2020, Liviu Dragnea a afirmat: "În linii mari, ne-am pus de acord, urmând ca, în perioada următoare, să comunicăm foarte strâns și orice raport de progres pe care îl vom face în domeniu să-l trimitem comisarului, pentru a fi informat în permanență, pentru că trebuie să lucrăm foarte atent, în paralel cu negocierea pentru viitoarea arhitectură a programelor operaționale".
 Totodată, cei doi oficiali au discutat despre modalitatea de eliminare a riscului dezangajării automate a unor fonduri europene alocate României și Slovaciei, conform celor stabilite la  Consiliul European din luna februarie a.c.


 "Am discutat despre n+3, domnul comisar este unul dintre susținătorii acestei promisiuni făcute României și Slovaciei. Ne-a informat că specialiștii din direcțiile pe care le coordonează lucrează la a identifica toate măsurile posibile care pot fi adoptate pentru a atinge acest obiectiv și anume eliminarea riscului dezangajării automate a unor fonduri din România și Slovacia, fără a modifica regulamentul. Așa cum am spus și în Comisia REGI, România solicită în continuare ca această promisiune care a fost făcută în Consiliul European, la un asemenea nivel, celor două țări, să fie respectată. Pentru noi este important, pentru că discutăm de sume foarte mari de bani", a precizat Liviu Dragnea.


Întâlnirea a avut loc în cadrul vizitei de lucru desfășurate la Bruxelles, în perioada 18-19 martie a.c., de delegația MDRAP, condusă de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, în contextul reuniunii Comisiei REGI a Parlamentului European. Reuniunea are ca scop intensificarea dezbaterilor la nivelul statelor membre și al instituțiilor europene cu privire la viitorul politicilor regionale și de coeziune. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2135 secunde