La Independența

Viitorul primarului atârnă de un proiect

839
Cu doi ani înainte de următoarele alegeri locale, primarul comunei Independența, Cristea Gâscan, și-a impus singur condițiile pentru încă un eventual viitor mandat. Concret, primarul este decis să candideze din nou pentru primărie doar dacă va reuși să implementeze un proiect. Situația de până acum i-a fost oarecum defavorabilă. Cel mai recent a fost un proiect pentru apă - canal la Tufani, depus pe măsura 322, proiect care a fost însă respins din varii motive, după cum spune primarul. De curând, Gâscan s-a reorientat și a prelucrat puțin proiectul, adaptându-l cerințelor unui alt program. Este vorba despre POS Mediu, care i se pare mai accesibil și cu mai puțină birocrație. Este un proiect de 2 milioane de euro și va fi depus săptămâna aceasta. Primarul speră ca el să fie și acceptat, iar satul Tufani, unde de patru ani de zile se fac demersuri pentru ca locuitorii de aici să aibă apă potabilă, va beneficia de acest serviciu.
Un alt proiect este cel pentru apă și canal în satul Fântâna Mare. Potrivit primarului, în acest caz administrația locală ar avea promisiunea că va primi 2,5 miliarde de lei vechi de la Guvernul României pentru a reuși să îl implementeze.
Tot pe lista proiectelor s-ar mai regăsi și finalizarea celor patru laboratoare pentru Școala de Arte și Meserii din comună.
Până în prezent, administrația locală din Independența, condusă de pesedistul Cristea Gâscan, a reușit să implementeze proiectul pentru construirea canalelor de preluare a apelor pluviale. Comuna a intrat pe lista de priorități după ce inundațiile au produs pagube însemnate în zonă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3517 secunde