Vineri, şedinţă de Guvern. Mai mulţi prefecţi şi subprefecţi vor fi eliberaţi din funcţie

697
Vineri, şedinţă de Guvern. Mai mulţi prefecţi şi subprefecţi vor fi eliberaţi din funcţie - 1-1702018533.jpg
În analiza Guvernului se va afla, în cadrul şedinţei de vineri, 8 decembrie, un proiect de lege privind energia eoliană offshore, pe agendă figurând şi un proiect de hotărâre privind eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi.

Guvernul va mai analiza un proiect de lege privind schimbarea denumirii Universităţii „Danubius” din Galaţi în Universitatea Internaţională „Danubius” şi urmează să aprobe un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modalitatea de operare a sistemelor de aeronave fără pilot la bord în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, precum şi pentru desemnarea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI ca unitate de achiziţii centralizată pentru cumpărarea unor astfel de sisteme.

„Prin proiect se propune ca Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale, să opereze sisteme de aeronave fără pilot la bord prin misiuni de zbor în scopul îndeplinirii atribuţiilor proprii, precum şi pentru sprijinirea ministerelor şi organelor centrale de specialitate subordonate Guvernului sau ministerelor în îndeplinirea atribuţiilor acestora. Propunerea normativă se justifică pe necesitatea tot mai mare a instituţiilor din arcul guvernamental de a utiliza sisteme de aeronave fără pilot pentru a capta informaţii utilizate pentru îndeplinirea atribuţiilor proprii. Atât costurile ridicate, cât şi necesarul logistic complex pentru a utiliza astfel de sisteme au generat ideea desemnării unei singure entităţi administrative care să deservească toate instituţiile solicitante. În fapt, este practic imposibil ca fiecare minister sau organ de specialitate subordonat Guvernului sau ministerelor să deţină întreaga infrastructură de comunicaţii (mijloace tehnice, frecvenţă radio, operatori autorizaţi, şamd) necesară operării unei aeronave fără pilot”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Pe agendă se mai află proiecte privind suplimentarea din Fondul de rezervă bugetară a bugetelor mai mult ministere şi instituţii publice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4992 secunde