Vizită de lucru la Medgidia, pentru pregătirea exercițiilor militare multinaționale

416

Articole de la același autor

În perioada 2-14 mai 2023, în municipiul Medgidia vor avea loc exerciții militare multinaționale, cu prezența soldaților detașați ai S.U.A. și militari din alte garnizoane din țară. În acest sens, pentru a informa autoritățile locale, dar și populația, vineri, 21 aprilie 2023, la sediul primăriei a avut loc o ședință de organizare și coordonare a factorilor direct implicați. Au fost prezenți specialiști în cooperare civil-militară (CIMIC) de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre, ofițeri CIMIC din cadrul Comandamentului de Divizie Multinațională Sud-Est, reprezentanți ai Afacerilor Civile (US Civil Affairs).

Din partea autorităților locale au participat la întâlnire: Primarul Municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, managerul Spitalului Municipal, dr. Dorel Oprea, comandantul Garnizoanei Medgidia, colonel Eugen Călin și comandanții celorlalte instituții de ordine și siguranță din municipiu.

Vizita a avut caracter de informare-documentare, în vederea consolidării relațiilor  interinstituționale și promovării parteneriatului strategic dintre România și S.U.A, precum și pentru exersarea procedurilor comune de operare CIMIC/ CA. Reprezentanții americani au fost interesați de dotările și capabilitățile Spitalului Municipal, pregătirea personalului medical, relația dintre armată și populația civilă  dar și de modalitatea de colaborare dintre administrația locală și instituțiile care asigură ordinea și liniștea publică.

Primarul Municipiului, Valentin Vrabie i-a asigurat pe militari de tot sprijinul instituțional, pe toată perioada prezenței în Medgidia, iar cetățenilor le-a transmis că nu există motive de îngrijorare cauzate de aceste exerciții militare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.678 secunde