Traian Băsescu:

"Voi continua să fiu un partener activ al Guvernului"

399
2
Președintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că prioritatea reformelor statului se menține și în 2012, adăugând că el va continua să fie un partener activ al Guvernului pentru adoptarea măsurile angajate prin acordurile cu Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială sau UE.

"Prioritatea pe linia reformelor se menține și în 2012, voi continua să fiu un partener activ al Guvernului în ceea ce privește adoptarea măsurilor la care ne-am angajat prin acordurile cu FMI, BM și UE", a declarat Băsescu, la întâlnirea anuală cu ambasadorii acreditați în România. 

El a precizat, în context, că va fi definitivată noua lege a Sănătății și va continua reforma companiilor de stat. 

"Avem în vedere o eventuală reorganizare administrativă a țării, dacă vor permite condițiile politice. Toate aceste reforme reprezintă un puternic semnal de stabilitate dat piețelor", a completat șeful statului.

Băsescu s-a declarat surprins că decizia de aderare a României și Bulgariei la Schengen este blocată în continuare, deși sunt îndeplinite toate condițiile și a spus că întrevede un raport pozitiv pe MCV în februarie.

"În ceea ce privește extinderea zonei Schengen suntem surprinși de faptul că după ce am ridicat problema de două ori în Consiliile europene consecutive, în octombrie și decembrie, decizia privind aderarea României și Bulgariei este în continuare blocată, deși situația este clară. Toate condițiile sunt îndeplinite pentru o decizie favorabilă a Consiliului", a afirmat șeful statului. 

El a susținut că întrevede un raport pozitiv pe MCV în februarie. 

"Așteptăm propunerile concrete ale Comisiei cu privire la perspectivele acestui mecanism, plecând de la premisa că evaluarea pe raportul din luna februarie va fi unul pozitiv, care să sublinieze progresele făcute de România", a arătat președintele. 

Comentează știrea

Teofil
20 ianuarie 2012
Sa fim seriosi ...

Basescu va fi partener cu ministrii , asa cum a fost cu marinarii de pe Biruinta , pe care-i batea zilnic , inainte , si dupa ridicarea steagului la catarg ! Sau , cum a fost ca ministru , cand ii injura si le dadea suturi in fund liderilor de sindicat , veniti la negocieri . Singura persoana cu care a fost so este partener Basescu , atat la primaria capitalei , cat si apoi , se numeste Elena Udrea !

rex
20 ianuarie 2012
liniste pentru bocitoare

Trebuie crezut basescu si pentru linistea "bocitoarelor lui", va merge in piata si-ii va rapune pe protestatari datorita curajului sau demonstrat prin declaratia sa recenta ca el nu abdica daca era in locul regelui Mihai si trebuie crezut caci era intarita si de un personaj "neutru" numit mircea basescu.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3098 secunde