Liderul PNL Constanța, Gheorghe Dragomir:

"Voi propune o lege pentru amnistierea incompatibililor"

181

Articole de la același autor

Președintele organizației județene a PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, consideră că este necesară o lege care să vină în sprijinul aleșilor locali sau județeni care au fost declarați incompatibili. El a spus, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Constanța, că, în opinia sa, Legea ANI este o aberație și ar fi oportună o amnistie pentru incompatibili.

Ca susținător al candidatului Alianței Creștin Liberale, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, care și el a fost declarat incompatibil, deputatul Gheorghe Dragomir a spus că nu-și face probleme dacă acesta ar ieși președintele României. El a adăugat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, achitat în primă instanță în procesul cu ANI, va câștiga anul viitor și recursul.

"Legea ANI este o aberație. După ce Klaus Iohannis iese președinte, cred că lucrurile vor fi cântărite corect, nu cred că justiția poate să cântărească altfel. Cred că, după alegerile prezidențiale, lucrurile se vor mai liniști și atunci Parlamentul ar trebui să voteze o lege a amnistiei care să absolve miile de aleși locali care pierd procesele cu ANI. Este o aberație ce li se întâmplă, ei sunt delegați într-o instituție regională de interes public. Nu sunt remunerați, nu au putere de decizie, sunt practic reprezentanții Unităților Administrativ Teritoriale", a explicat deputatul constănțean Gheorghe Dragomir.

El a admis că modificarea legii serviciilor comunitare a fost respinsă, dar consideră că aceasta ar trebui reluată, precizând că legea care ar fi aprobată nu înseamnă că îi și absolvă pe cei din perioada anterioară.

"În opinia mea, trebuie dată o asemenea lege de amnistiere a incompatibililor. O să propun o astfel de lege după alegerile prezidențiale. Dacă propun așa ceva, m-aș opri doar la aleșii locali, aș da-o pentru miile de consilieri locali din Consiliile de Administrație ale regiilor și ale școlilor, pentru că urmează și aceștia. Sunt mii și mii la nivel național, iar așa ceva nu mi se pare normal. Trebuie să mai avem puțină răbdare. Eu sper că Parlamentul, când se va liniști după alegerile prezidențiale, va hotărî repunerea în drepturi a acestor oameni care nu fac decât să reprezinte administrația în aceste consilii. Prin amnistie a actelor, pe perioada respectivă", a argumentat liberalul Gheorghe Dragomir.

Reamintim că o asemenea propunere a fost făcută către parlamentari și de primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, care este și prim-vicepreședintele Asociației Comunelor din România. Gâju a anunțat că aproximativ 1.200 de primari din România se află în situație de incompatibilitate din cauza prezenței în conducerea societăților comerciale aflate în subordinea lor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6585 secunde