"Vom face opoziție totală la acest guvern"

133
Președintele Partidului Democrat Liberal (PDL) Vasile Blaga a declarat că opoziția va vota împotriva tuturor miniștrilor propuși să facă parte din viitorul guvern.

"'Vom vota împotriva tuturor miniștrilor. Domnul Ponta ne-a spus că va veni cu un guvern suplu, vorbea de 16 miniștri - țineți minte declarația de la învestirea Guvernului Ponta I. De ce are nevoie (acum, n.r.) de atâția miniștri, de ce are nevoie de atâtea ministere? Eu înțeleg să fac opoziție totală la acest guvern pentru că au câștigat alegerile manipulând poporul. Putem colabora pe teme de interes național", a spus liderul PDL, la Realitatea TV.

Întrebat despre proiectele pe care le consideră de interes național, Vasile Blaga a explicat că unul dintre acestea se referă la revizuirea Constituției, în sensul unei mai bune definiri a separării puterilor în stat și a modului de interacțiune între acestea. În context, liderul democrat-liberal a precizat că susține "o clarificare"' a prerogativelor președintelui și nu o restrângere a acestora, dar și a relației Guvern-Președinție.

"Trebuie să discutăm și să clarificăm separația și modul de a interacționa a puterilor în stat. Care este relația clară Guvern-Președinție, care este relația Guvern-Parlament, care sunt unitățile administrativ-teritoriale ca să trecem mai departe, la organizarea administrativă", a adăugat Blaga.

În opinia sa, o comisie care să se ocupe de revizuirea Constituției ar trebui formată de la 1 februarie 2013.

Președintele PDL a criticat programul de guvernare anunțat, menționând că acesta este "un set de bune intenții", dar care nu ar prezenta termene clare pentru îndeplinirea obiectivelor formulate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Decembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Demisie la vârful PDL Constanța
Marţi, 18 Decembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : UDMR nu va face opoziție unită cu PDL
Pagina a fost generata in 0.3774 secunde