Vom vota în aceleași colegii la alegerile parlamentare

359
Pentru că recensământul populației s-a făcut prea târziu, iar rezultatele oficiale nu sunt gata nici acum, anul acesta vom vota în aceleași colegii uninominale ca și în 2008.
Autoritatea Electorală Permanentă a trimis la Monitorul Oficial spre publicare hotărârea pentru aprobarea actualizării delimitării colegiilor uninominale pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului.
Potrivit legislației în vigoare, actualizarea delimitării colegiilor uninominale se realizează de către Autoritatea Electorală Permanentă anual - în cazul în care au apărut modificări în structura, denumirea sau rangul unităților administrativ-teritoriale, respectiv după fiecare recensământ al populației (cu cel puțin 12 luni înainte de alegerile parlamentare la termen).
"Actualizarea curentă a colegiilor uninominale nu a avut în vedere modificarea limitelor acestora, ci numai includerea, acolo unde a fost cazul, a elementelor redenumite, a celor omise sau nou-înființate. Prin publicarea informațiilor actualizate, AEP a încercat să evite nearondarea, conform cerințelor legale, a celor aproxi-mativ 2.500 de elemente teritoriale omise sau nou-înființate (artere de circulație, tronsoane ale acestora, imobile) la secțiile de votare ce urmează a fi organizate la alegerile parlamentare din anul 2012, respectiv menținerea erorilor de tip/denumire a elementelor teritoriale incluse în H.G. nr. 802/2008", informează AEP printr-un comunicat remis vineri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 18 Februarie 2012
Stire din Politică-Administrație : UDMR vrea majorarea salariilor și pensiilor
Pagina a fost generata in 2.2446 secunde