"Ziua Dobrogei" va fi sărbătorită oficial pe 14 noiembrie

194

Articole de la același autor

În fiecare an, la data de 14 noiembrie se va sărbători "Ziua Dobrogei", după ce deputații au votat un proiect susținut de toți parlamentarii constănțeni, la inițiativa senatorului PNL Gigi Chiru. Astfel, după ce a trecut de forul decizional al deputaților, ziua în care Dobrogea s-a întors la patria mamă se va sărbători așa cum se cuvine.

Decizia a fost luată cu 282 voturi "pentru", unul "împotrivă" și patru abțineri. Deputații au aprobat astfel un proiect de lege inițiat de 27 de parla-mentari, pentru a marca data de 14 noiembrie 1878.

La acel moment, în urma războiului ruso - româno - turc (1877-1878), România a devenit independentă, iar Dobrogea a trecut din com-ponența Imperiului Otoman în componența României.

Proiectul aprobat de Camera Deputaților prevede că sărbătorirea anuală a Zilei Dobrogei poate fi marcată de autoritățile centrale și locale, precum și de instituțiile publice de cultură din țară și străinătate, prin organizarea unor programe și manifestări cu caracter cultural - științific. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7441 secunde