Ziua Drapelului Național, sărbătorită la Hârșova

224
Ziua Drapelului Național, sărbătorită la Hârșova - harsovaziuadrapelului-1466950845.jpg
Reprezentanții Primăriei Hârșova, în colaborare cu cei ai Liceului Teoretic "Ioan Cotovu" din Hârșova, au sărbătorit, ieri, Ziua Drapelului Național. 


Activitatea a debutat cu vizionarea unui material documentar despre istoricul, semnificația, tipologia drapelului românesc, realizat de elevii de la Clubul de dezbateri academice coordonați de prof. Elena Manea, și a continuat în Piața 1 Decembrie 1918. Ajunși în acest loc, elevii de la Clubul de teatru al liceului, coordonați de prof. Theodora Stancu, au cântat, au dansat și au distribuit stegulețe și fundițe tricolore. Activitatea a fost întregită de painting-face realizată de un absolvent al liceului, mai exact, studenta Maria Cocor. Toți participanții au purtat tricouri în culorile drapelului românesc. 


Directorul liceului, prof. Manuela Piștea, a subliniat necesitatea deru-lării unor astfel de activități care să promoveze valorile educației patriotice.


La rândul lui, primarului orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a menționat că aceste activități se dovedesc a fi importante pentru tinerii de astăzi, întrucât promovează valori precum unitatea, solidaritatea, respectul față de istorie, supremația legii, drepturile unei națiuni, constituind un mijloc eficient de a promova și prețui valorile culturale și istorice ale poporului român. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5637 secunde