Zonă de agrement între Independența și Dumbrăveni

476
Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară au devenit o alternativă pentru administrațiile locale pentru derularea proiectelor. Potrivit legii, asociațiile de acest gen sunt structuri de cooperare cu personalitate juridică, de drept privat, înființate de unitățile administrativ teritoriale pentru realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare de interes zonal sau regional ori furnizarea, în comun, a unor servicii publice.
În baza unei astfel de structuri asociative, primarul comunei Independența, Cristea Gâscan, speră că anul viitor va reuși să deruleze câteva proiecte de interes comun în localitate.
Gâscan a făcut trimitere la o asociere cu comuna Dumbrăveni, care ar urma să se concretizeze în amenajarea unei zone de agrement la hotarul dintre cele două localități. O altă asociere este cea cu administrația locală din Deleni, în baza căreia ar trebui să se repare drumul dintre Petroșani și Fântâna Mare - Tufani, precum și amenajarea oborului de la Independența.
Potrivit primarului din Independența cele două asocieri au fost deja parafate. Anul viitor urmează, așa cum a menționat Gâscan, să se concretizeze și asocierea cu administrația locală din Chirnogeni pentru introducerea sistemului de alimentare cu gaze în satele Plopeni și Movila Verde.
Cât privește fondurile proprii, primarul Cristea Gâscan a recunoscut că vistieria e goală, acum, la sfârșit de an. Administrația locală din Independența "se laudă" chiar cu datorii de… 5 miliarde de lei vechi, de pe urma amenajării drumurilor comunale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8769 secunde