13,8 milioane de euro pentru un studiu al Uniunii Europene despre beneficiile consumului de fructe

218
Birocrații Uniunii Europene au risipit milioane de euro pe un studiu care a ajuns la concluzia, deloc surprinzătoare, că fructele sunt bune pentru sănătate, relevă cotidianul britanic Daily Mail.
O sumă uluitoare - 13,8 milioane de euro - a fost cheltuită pe o cercetare în urma căreia 20 de oameni de știință au concluzionat că "două mere pe zi țin colesterolul scăzut", mai precis că îl reduc cu 10 procente.
Mare parte din bani s-a dus pe crearea și promovarea pe un site a unui super-erou verde, numit Mr. Fruitness, al cărui rol este să îi convingă pe copii să mănânce mai multe fructe.
Proiectul, intitulat IsaFruit, s-a întins pe o perioadă de patru ani, iar rezultatele sale au fost prezentate într-o conferință la Bruxelles. Una din "descoperirile majore" a fost cel mai bun mod de a reduce riscul de monilioză, o boală provocată de o ciupercă ce atacă multe fructe cu sâmburi.
Pentru piersici, se pare că tehnica cea mai bună este ținerea lor în apă, timp de 20 de secunde, la o temperatură de 60 de grade Celsius. În cazul merelor, timpul trebuie să fie de 40 de secunde, iar temperatura de 50-52 de grade. Aceste tehnici înlătură și bacteriile E.coli și salmonella, afirmă cercetătorii.
Criticii proiectului spun însă că astfel de exemple de risipă arată că UE nu ar trebui să fie scutită de la reducerile de cheltuieli la care sunt obligate statele membre. "Cheltuieli ridicole ca aceasta demonstrează că bugetul UE conține multă «grăsime» ce poate fi eliminată. În aceste vremuri dificile, chiar avem nevoie de un super-erou finanțat de UE care să ne spună că fructele sunt sănătoase?", s-a întrebat un reprezentant al Open Europe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 27 Iulie 2010
Stire din Sănătate : Piersicile alungă oboseala
Marţi, 27 Iulie 2010
Stire din Sănătate : Primul ajutor în caz de înec
Pagina a fost generata in 1.4379 secunde