14 constănțeni au sunat la Ambulanță acuzând reacții adverse la vaccinul împotriva AH1N1

525
14 constănțeni au sunat la Ambulanță acuzând reacții adverse la vaccinul împotriva AH1N1 - 89c30ca363566155b1dec2102063c957.jpg
Ministerul Sănătății a precizat, vineri, că alți doi pacienți infectați cu virusul gripal AH1N1 au dece-dat, astfel că numărul total al victimelor făcute de noua gripă a ajuns la 102. De asemenea, în creștere este și numărul îmbolnăvirilor: până la acest moment au fost confirmate 6.470 de cazuri, dintre care 84 numai vineri.
Între timp, vaccinarea continuă, reprezentanții Ministerului Sănătății atrăgând atenția medicilor de familie că imunizarea trebuie să fie o prioritate în perioada aceasta. În școli, campania de vaccinare va demara, cel mai probabil, în februarie și va fi nevoie de acordul scris al părintelui pentru imunizarea elevilor.
Până în prezent în țara noastră au fost vaccinate peste 510.000 de persoane - dintre care aproximativ 30.000 în județul Constanța.
O parte dintre cei vaccinați au acuzat reacții adverse, fiind nevoie de intervenție medicală. Dr. Aura Broască, director medical al Serviciului Județean de Ambulanță Constanța, a afirmat că la nivelul județului nostru, joi și vineri, salvările au răspuns la 14 solicitări primite de la persoane care s-au vaccinat împotriva AH1N1. "11 persoane au acuzat cefalee, febră și jenă la locul injectării și au fost tratate la domiciliu. Alte trei persoane au avut lipotimii, le-a scăzut tensiunea și au fost transportate la spital. Persoanele s-au simțit rău la aproximativ 12 ore după vaccinare și au făcut corelația cu imunizarea", a precizat medicul, adăugând că numărul solicitărilor pentru reacții adverse este scăzut.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 15 Ianuarie 2010
Stire din Sănătate : Metode de a trata răceala acasă
Pagina a fost generata in 1.6199 secunde