A fost descoperit primul vaccin împotriva dependenței de cocaină

246
A fost descoperit primul vaccin împotriva dependenței de cocaină - vaccin-1698671887.jpeg

Articole de la același autor

A fost descoperit și dezvoltat primul vaccin care ar putea ajuta la eliminarea dependenței de cocaină. Vaccinul a fost produs de oamenii de știință din Brazilia și ar putea produce anticorpi anti-cocaină în organismul persoanelor care sunt dependente chimic de acest drog.

Noul vaccin descoperit este inovator, iar rezultatele testării acestuia pe animale sunt încurajatoare. Tratamentul, numit Calixcoca, declanșează un răspuns imunitar care blochează cocaina și crack-ul să ajungă la creier. Experții implicați în dezvoltarea vaccinului vor să îi ajute pe consumatori să rupă ciclul dependenței. Tratamentul inovator se bazează pe declanșarea sistemului imunitar al pacienților pentru a produce anticorpi care se leagă de moleculele de cocaină din sânge. Procesul le va face prea mari pentru a trece în sistemul mezolimbic al creierului, sau „centrul de recompensă”, unde drogul stimulează în mod normal niveluri ridicate de dopamină.

În cadrul testelor efectuate pe animale, vaccinul Calixcoca a produs niveluri semnificative de anticorpi împotriva cocainei și puține efecte secundare. De asemenea, un alt efect constatat de specialiști este că tratamentul protejează fetușii de șobolan împotriva cocainei, sugerând că ar putea fi utilizat la om pentru a proteja copiii nenăscuți ai femeilor dependente gravide. Următoarea etapă, cea finală, este testarea pe oameni. Realizat din compuși chimici concepuți în laborator, Calixcoca ar fi mai ieftin decât multe vaccinuri și nu ar trebui să fie depozitat la temperaturi scăzute. Teoretic, tratamentul se adresează dependenților în curs de recuperare care au renunțat și doresc să nu se mai apuce. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3434 secunde