Vaccinul împotriva „Bolii X” va fi valabil în 100 de zile, conform cercetătorilor

211
Vaccinul împotriva „Bolii X” va fi valabil în 100 de zile, conform cercetătorilor - vaccin-nou-1693479704.jpg

Articole de la același autor

În termen de 100 de zile ar putea fi dezvoltat un vaccin împotriva unui nou virus cu potențial pandemic, datorită activității științifice a unei echipe de cercetători britanici.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford realizează diverse analize legate de modul în care poate fi adaptat vaccinul pe care l-au creat contra COVID-19 pentru o afecțiune necunoscută, așa-numita „Boală X”. Ei vor examina, de asemenea, modul în care alte vaccinuri pot fi dezvoltate pentru a contracara amenințări viitoare. Coaliția pentru inovații în domeniul pregătirii pentru epidemii (CEPI) a anunțat că acordă oamenilor de știință de la Oxford până la 80 de milioane de dolari americani pentru acest proiect.

Totodată, specialiștii vor dezvolta vaccinuri prototip împotriva virusurilor cu risc ridicat susceptibile să provoace o viitoare pandemie. Acestea ar putea fi adaptate rapid în cazul în care apare o nouă amenințare. CEPI a precizat că inițiativa va „deschide calea către dezvoltarea de noi vaccinuri... în doar 100 de zile de la apariția unui virus cu potențial pandemic”.

Cercetătorii vor avea, mai mult decât atât, responsabilitatea de a căuta modalități pentru accelerarea producției de doze pentru ca vaccinurile să poată fi inoculate mai rapid în eventualitatea unui viitor focar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2701 secunde