Un vaccin pentru toate tipurile de gripă ar putea fi gata în doi ani

207
Un vaccin pentru toate tipurile de gripă ar putea fi gata în doi ani - gripa5-1669398445.jpg
Un vaccin care este eficient ├«mpotriva tuturor formelor de grip─â ar putea fi disponibil ├«n doi ani, spun oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â de la Universitatea din Pennsylvania, care lucreaz─â la dezvoltarea lui. Ace╚Ötia au publicat recent concluziile testelor pe animale ╚Öi sunt preg─âti╚Ťi s─â ├«nceap─â testele clinice pe oameni, potrivit Digi24

Vaccinul, care folose╚Öte tehnologia ARN mesager, s-a dovedit eficient ├«n testele pe ╚Öoareci ╚Öi dihori infecta╚Ťi cu forme grave ale gripei.

Vaccinurile clasice protejează, de regulă, împotriva a patru tulpini ale virusului și sunt actualizate anual pentru a se potrivi cu tipurile care circulă în sezonul respectiv.

├Äns─â noul vaccin protejeaz─â ├«mpotriva a 20 de tulpini ale gripei de tip A ╚Öi B, sus╚Ťin cercet─âtorii ├«n articolul publicat ├«n revista Science.

Întărirea sistemului imunitar prin astfel de vaccinuri ar putea duce la o scădere considerabilă a numărului de îmbolnăviri în cazul epidemiilor de gripă, spune doctorul Scott Hensley, unul dintre cercetătorii implicaţi în dezvoltarea vaccinului.

Pagina a fost generata in 0.2016 secunde