Aditivii din tutun cresc gradul de dependență

235
Aditivii din tutun cresc gradul de dependență - 8d6f93c01fc924fb513bfe2c9c366d18.jpg
Un grup de experți independenți desemnat de Comisia Europeană a descoperit că aditivii adăugați în țigară, pentru a-i îmbunătăți aroma, cum ar fi îndulcitorii sau mentolul, ar putea crește gradul de dependență, la fel ca și alți factori, cum ar fi publicitatea.
Comitetul Științific pentru Riscurile care pot Afecta Sănătatea din cadrul CE consideră că aditivii și caracteristicile de design al țigărilor "ar putea influența gradul de consum", dar și dezvoltarea unei dependențe de tutun. Opinia experților va fi luată în considerare de Comisie, în procesul de revizuire a directivei referitoare la tutun și produsele derivate, directivă pe care intenționează să o prezinte în perioada imediat următoare.
Experții sunt de părere că aromele care facilitează o inhalare mai adâncă a fumului, cum ar fi mentolul, ar putea "spori, în mod indirect, potențialul de dependență al nicotinei". De asemenea, aromele de fructe sau caramel sunt folosite, alături de îndulcitori, pentru a conferi produsului "o savoare specifică apreciată de un grup concret al populației", cum ar fi tinerii. În acest mod, se poate favoriza începerea fumatului.
Aditivii, foarte puțin utilizați înainte de 1970, constituie la ora actuală o medie de 10 la sută din substanța unei țigări, potrivit Comisiei. Executivul comunitar va prelua opiniile exprimate de producătorii din industria tutunului, dar și de alți actori implicați, în cadrul unei consultări publice care va începe la 17 decembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.344 secunde