Alcoolul și tutunul, principalele obiceiuri care le afectează sănătatea românilor
190
Principalii factori cu risc de îmbolnăvire la români sunt consumul excesiv de sare, de grăsimi saturate, fumatul în exces și nu în ultimul rând, consumul excesiv de alcool. Prin urmare foarte mulți români sunt supuși riscului de boli cardiovasculare, diabet, ciroză și cancer, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătății ca urmare a analizei Programului Național de Evaluare a Stării de Sănătate a populației.
La nivel național procentul celor care consumă sare în exces este de 53,8%. În ceea ce privește consumul excesiv de grăsimi saturate, media națională este de 32%, în timp ce persoanele care consumă în exces carne roșie reprezintă un procent de 26,6%, la nivel național, după cum arată datele Ministerului Sănătății.
La nivel național procentul celor care consumă sare în exces este de 53,8%. În ceea ce privește consumul excesiv de grăsimi saturate, media națională este de 32%, în timp ce persoanele care consumă în exces carne roșie reprezintă un procent de 26,6%, la nivel național, după cum arată datele Ministerului Sănătății.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 13 Mai 2013
Sâmbătă, 11 Mai 2013
Vineri, 10 Mai 2013
Vineri, 10 Mai 2013
Joi, 02 Mai 2013
Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
Luni, 15 Aprilie 2013
Joi, 11 Aprilie 2013
Luni, 08 Aprilie 2013
Joi, 04 Aprilie 2013