Alergiile la arahide și alune pot fi extrem de periculoase

134
Alergiile la arahide și alune pot fi extrem de periculoase - alergiilaarahide2-1633437129.jpg

Articole de la același autor

Vă plac arahidele, alunele? Deși sunt delicioase, acestea pot provoca, alergii extrem de puternice și periculoase și pot duce la anafilaxie. Chiar dacă ați avut o reacție relativ ușoară, pentru prima dată, aceasta se poate înrăutăți odată cu trecerea timpului, sunt de părere specialiștii. Așa că, dacă ați observat deja anumite manifestări după ce le consumați este esențial să consultați un medic, pentru că data viitoare ați putea avea o reacție mult mai severă, care poate provoca decesul.

Anafilaxia este o reacție alergică gravă, care poate fi provocată de o multitudine de alergeni, inclusiv arahidele și alunele. De precizat că un răspuns alergic la alune apare, de obicei, în câteva minute după expunere. Alergia la arahide este cea mai frecventă cauză a anafilaxiei cauzate de alimente, o urgență medicală care necesită tratament specific. Semnele și simptomele alergiei la alune pot include: reacții cutanate, cum ar fi urticarie, roșeață sau umflături, mâncărimi sau furnicături în sau în jurul gurii și gâtului, probleme digestive, cum ar fi diaree, crampe stomacale, greață sau vărsături. La acestea se adaugă senzațiile de constricție a gâtului, dificultățile de respirație sau respirație șuierătoare, congestia nasului. Factorii de risc pentru alergia la arahide includ și vârsta. Așa se face că, în general, alergiile alimentare sunt cele mai frecvente la copii. Pe măsură ce înaintați în vârstă, sistemul vostru digestiv se maturizează, iar organismul este mai puțin probabil să reacționeze la alimentele care declanșează alergii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.663 secunde