Plămânii au nevoie, periodic, de o curățare a mucusului și toxinelor

387
Plămânii au nevoie, periodic, de o curățare a mucusului și toxinelor - curatare-1633437162.jpg

Articole de la același autor

Știați că, din când în când este nevoie să vă curățați plămânii de mucus și de toxine? De ce? Pentru că sănătatea plămânilor este vitală pentru starea generală de sănătate a întregului organism. Mai mult decât atât, plămânii pot începe să se vindece singuri odată ce expunerea la poluanți se oprește, așa cum se întâmplă, de exemplu, când se renunță la fumat. Specialiștii spun că atunci când plămânii au fost expuși la poluare, cum ar fi cea provenită de la fumul de țigară, pieptul se poate simți încărcat, congestionat sau inflamat. Mucusul se adună în plămâni ceea ce contribuie la această senzație de greutate.

Există, însă, tehnici specifice care ajută la curățarea plămânilor de mucus și de toxine, ameliorând congestia toracică și alte simptome incomode. Unele dintre aceste metode pot, de asemenea, să deschidă căile respiratorii, să îmbunătățească capacitatea pulmonară și să reducă inflamația. Una dintre acestea este terapia cu aburi sau inhalarea aburilor, care implică inhalarea vaporilor de apă pentru a deschide căile respiratorii și pentru a ajuta plămânii să elimine mucusul.

În același timp, persoanele cu afecțiuni pulmonare pot observa agravarea simptomelor când aerul este rece sau uscat. Acest climat poate usca mucoasele din căile respiratorii și poate restricționa fluxul de sânge. În schimb, aburul adaugă căldură și umiditate aerului, ceea ce poate îmbunătăți respirația și poate ajuta la eliminarea mucusului din căile respiratorii. În plus, inhalarea vaporilor de apă poate oferi o ușurare imediată a respirației.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.568 secunde