Ficatul filtrează toxinele și substanțele nocive din organism

302
Ficatul filtrează toxinele și substanțele nocive din organism - ficatulsursahealthgrades-1626112374.jpg
În caz că nu știați, ficatul îndeplinește numeroase funcții în corpul uman. Acesta vă oferă energie, luptând împotriva infecțiilor, elimină toxinele, reglează hormonii și multe altele. Așadar, acest organ face multe pentru voi, așa că, atunci când nu funcționează optim, vă veți da seama. Specialiștii afirmă că ficatul, ca și rinichii, filtrează toxinele și substanțele nocive din organism. Organul produce, de asemenea, albumina, o proteină care ajută la menținerea fluidului în sânge. Acest lucru previne umflarea și edemul, o acumulare de lichid în țesutul corporal.

Când ficatul este supraîncărcat cu toxine liposolubile, începe să stocheze aceste substanțe în celulele de grăsime. De fapt, într-o primă fază a procesului de eliminare a toxinelor, ficatul le transformă din toxine solubile în grăsime, în toxine solubile în apă, astfel încât să poată fi înlăturate din corp prin bilă.

Acest lucru vă poate face să vă simțiți obosit, slăbit, cu senzație de greață, confuz și vă poate provoca probleme digestive și creșterea în greutate. Alte simptome ale supraîncărcării toxice ale ficatului includ anxietatea, afecțiunile pielii, alergiile bruște și balonarea constantă, dezechilibrul hormonal și nu numai.

Ca urmare, trebuie să fiți atenți la semnele pe care organismul vi le poate da și care includ oboseala cronică, durerile de cap, transpirația în exces, digestia îngreunată a grăsimilor, durerea abdominală, constipația, diareea etc. În concluzie, cea mai bună cale de a menține ficatul sănătos este printr-o alimentație compusă din produse întregi, proaspete și prin evitarea zahărului procesat și a grăsimilor saturate, prin odihnă suficientă, evitarea consumului de alcool și renunțarea la fumat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2593 secunde