Alimente care nu trebuie ținute în frigider

496
Alimente care nu trebuie ținute în frigider - alimentecare3-1641908789.jpg

Articole de la același autor

Foarte multe alimente se țin la rece, în frigider, dar sunt câteva care se păstrează mai bine la temperatura camerei, în caz contrar și-ar putea pierde din proprietăți. În general, majoritatea oamenilor le depozitează în frigider, fără să știe că acest obicei este, însă, o mare greșeală, deoarece nu orice aliment poate rezista temperaturilor scăzute din interiorul acestui aparat electrocasnic.

Din contră, frigul poate deseori accelera descompunerea mâncării sau chiar altera gustul acesteia. De exemplu, dacă sunt depozitate în frigider, roșiile își pierd aroma caracteristică, iar frigul le distruge membranele interioare, modificându-le textura obișnuită într-una făinoasă. Totodată, temperaturile scăzute inhibă maturizarea acestor legume, susțin specialiștii. Și cartofii sunt afectați în mod negativ de expunerea la temperaturi scăzute, în cazul lor amidonul transformându-se în zahăr, la rece, ceea ce le modifică gustul. Dacă vreți să reziste mai mult, îi puteți păstra în pungi de hârtie.

La rândul ei, pâinea se strică mai repede și își pierde aroma dacă este expusă la temperaturi scăzute, motiv pentru care sunteți sfătuiți să o păstrați într-un loc răcoros și uscat. Supuse unor temperaturi scăzute, ceapa și usturoiul se întăresc și își pierd proprietățile. Nici mierii nu îi priește răceala din obiectele electrocasnice, întrucât se va cristaliza și își va pierde o mare parte din proprietăți. În plus, expusă unor temperaturi scăzute pentru o perioadă lungă de timp, ciocolata capătă un strat alb care îi alterează gustul. Depozitați acest produs la temperatura camerei, într-un loc întunecat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4885 secunde