Alimentele de tip fast-food cresc riscul de a dezvolta boli ale ficatului
Articole de la același autor
Stevia este un îndulcitor sănătos. Nu ezitați să o folosiți!
20 Decembrie 2022
Trucuri pentru menținerea unei pieli frumoase la vârsta a doua
21 Decembrie 2022
Uleiul pentru bebeluși poate fi folosit și de către adulți
30 Ianuarie 2023
Determinarea indexului gleznă-braţ ajută la diagnosticarea bolii arteriale periferice
04 Februarie 2023
Pudra de dafin, benefică pentru organism
14 Februarie 2023
Specialiștii avertizează mereu populația că alimentele de tip fast-food dăunează sănătății. Ce nu știu mulți este că acest tip de mâncare afectează în mod special ficatul, ducând la apariția ficatului gras non-alcoolic. Un studiu american arată că aportul regulat de alimente fast-food crește riscul de a dezvolta boli precum obezitatea și diabetul. Experții au stabilit că cei care consumă 20% sau mai mult din caloriile zilnice sub formă de fast-food tind să aibă un risc mai mare de ficat gras non-alcoolic, în comparație cu cei care nu consumă aceste alimente. Deși pacienții cu boli metabolice sunt cei mai vulnerabili, și oamenii sănătoși pot fi afectați. În ceea ce privește boala ficatului gras non-alcoolic , aceasta cuprinde un spectru de afecțiuni hepatice legate de tulburări metabolice. Caracteristica principală este creșterea conținutului de grăsimi din ficat, în absența unui consum semnificativ de alcool.
Deși cauza exactă a bolii nu este clară, dezvoltarea sa este strâns legată de excesul de greutate, obezitate, rezistență la insulină, diabet de tip 2 și niveluri ridicate de trigliceride și colesterol în sânge. Din păcate, la anumiți pacienți, excesul de grăsime stocat în celulele hepatice provoacă steatohepatită non-alcoolică, care se caracterizează prin inflamația ficatului. De aici și importanța adoptării unui stil de viață care să îmbunătățească sănătatea și să ajute la prevenirea complicațiilor și mai ales un regim alimentar caracterizat printr-un aport ridicat de ulei de măsline, fructe, legume, cereale integrale, nuci, leguminoase și pește.
Deși cauza exactă a bolii nu este clară, dezvoltarea sa este strâns legată de excesul de greutate, obezitate, rezistență la insulină, diabet de tip 2 și niveluri ridicate de trigliceride și colesterol în sânge. Din păcate, la anumiți pacienți, excesul de grăsime stocat în celulele hepatice provoacă steatohepatită non-alcoolică, care se caracterizează prin inflamația ficatului. De aici și importanța adoptării unui stil de viață care să îmbunătățească sănătatea și să ajute la prevenirea complicațiilor și mai ales un regim alimentar caracterizat printr-un aport ridicat de ulei de măsline, fructe, legume, cereale integrale, nuci, leguminoase și pește.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Marţi, 01 Martie 2022
Vineri, 08 Octombrie 2021
Marţi, 17 Aprilie 2018
Duminică, 15 Ianuarie 2023
Sâmbătă, 03 Septembrie 2022
Joi, 09 Iunie 2022
Miercuri, 15 Ianuarie 2020
Marţi, 08 Octombrie 2019
Miercuri, 28 August 2019
Vineri, 14 Decembrie 2018