Alimentele de tip fast-food cresc riscul de a dezvolta boli ale ficatului

227
Alimentele de tip fast-food cresc riscul de a dezvolta boli ale ficatului - ficat-1676637366.jpg

Articole de la același autor

Specialiștii avertizează mereu populația că alimentele de tip fast-food dăunează sănătății. Ce nu știu mulți este că acest tip de mâncare afectează în mod special ficatul, ducând la apariția ficatului gras non-alcoolic. Un studiu american arată că aportul regulat de alimente fast-food crește riscul de a dezvolta boli precum obezitatea și diabetul. Experții au stabilit că cei care consumă 20% sau mai mult din caloriile zilnice sub formă de fast-food tind să aibă un risc mai mare de ficat gras non-alcoolic, în comparație cu cei care nu consumă aceste alimente. Deși pacienții cu boli metabolice sunt cei mai vulnerabili, și oamenii sănătoși pot fi afectați. În ceea ce privește boala ficatului gras non-alcoolic , aceasta cuprinde un spectru de afecțiuni hepatice legate de tulburări metabolice. Caracteristica principală este creșterea conținutului de grăsimi din ficat, în absența unui consum semnificativ de alcool.

Deși cauza exactă a bolii nu este clară, dezvoltarea sa este strâns legată de excesul de greutate, obezitate, rezistență la insulină, diabet de tip 2 și niveluri ridicate de trigliceride și colesterol în sânge. Din păcate, la anumiți pacienți, excesul de grăsime stocat în celulele hepatice provoacă steatohepatită non-alcoolică, care se caracterizează prin inflamația ficatului. De aici și importanța adoptării unui stil de viață care să îmbunătățească sănătatea și să ajute la prevenirea complicațiilor și mai ales un regim alimentar caracterizat printr-un aport ridicat de ulei de măsline, fructe, legume, cereale integrale, nuci, leguminoase și pește. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5364 secunde