NEREGULI CU CARUL! Recomandări ANPC pentru cei care mănâncă fast-food

290
NEREGULI CU CARUL! Recomandări ANPC pentru cei care mănâncă fast-food - meniu-1570534061.jpg
Consumatorii trebuie să acorde atenție aspectului produselor, să cumpere doar din locuri autorizate, în care sunt respectate normele de igienă, recomandă directorul general al ANPC Paul Anghel, scrie site-ul stirileprotv.ro

Acesta precizează că este necesară și păstrarea bonului fiscal în cazul în care cei nemulțumiți vor să reclame calitatea produselor cumpărate.

"Pentru a achiziționa produse de tip fast food care să nu vă pună sănătatea sau viața în pericol, trebuie să țineți cont de următoarele sfaturi: la cumpărarea produselor din carne/carne tocată să acordați atenție deosebită la aspectul produsului; să urmăriți modul de etichetare, să nu cumpărați produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare a datei durabilității minimale/ datei limită de consum și a ingredientelor alergene; să refuzați produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare; să refuzați produsele din carne pe care nu este înscrisă data durabilității minimale/ data limită de consum sau dacă această este modificată sau depășită; să nu cumperati produse din carne tocată din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu poate eliberă bon de casă cu care să fie justificată tranzacția comercială și riscă să achiziționeze un produs neconform sau chiar nesigur care le poate afecta sanatatea", precizează directorul general al ANPC Paul Anghel.;

ANPC indiică și câteva aspecte care trebuie urmărite în legătură cu modul de expunere și comercializare a alimentelor: existența și funcționarea vitrinelor frigorifice în care sunt expuse alimentele;integritatea ambalajelor, care trebuie să asigure protecție pe timpul transportului, depozitării și comercializării; etichetarea acestora, cu date referitoare la tipul produsului, originea acestuia, termenul de valabilitate.


"De asemenea, înainte de achiziționarea alimentelor, din locuri specializate în acest sens, trebuie să va asigurați că vânzătorul este echipat corespunzător, poartă halat de protecție și bonetă, iar manipularea alimentelor neambalate o realizează cu mâinile acoperite de mănuși curate sau de unică folosință. Trebuie să acordați atenție prețului afișat și să verificați concordanță dintre prețurile afișate la raft și cele marchate pe bonurile de casă. Ș:i nu în ultimul rând să solicitați și să păstrati bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriți să reclamați calitatea/siguranță unui produs", afirmă oficialul ANPC, sfătuin consumatorii să refuze produsele ale căror aspect și miros ridică suspiciuni.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8734 secunde