Pizzeriile și fast-food-urile din Constanța, luate la puricat de OPC

373
1
Pizzeriile și fast-food-urile din Constanța, luate la puricat de OPC - pizzeriile-1433948719.jpg

Articole de la același autor

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a desfășurat, în perioada 15-31 mai, acțiunea de verificare a modului de respectare a conformității, calității produselor/serviciilor, condițiilor de comercializare a alimentelor la unitățile de alimentație publică (unități fast - food, bufet tip expres, pizzerie, snack-bar, restaurante autoservire, terase, rotiserii, braserii etc).

Au fost verificați 54 de operatori economici, dintre care la 33 au fost constatate abateri de la prevederile legale. Au fost aplicate 23 amenzi în valoare de 32.000 lei și 10 avertismente.

Din controalele efectuate s-au desprins următoarele aspecte: listele meniu, puse la dispoziție consumatorilor, erau incomplete, fără informații în ceea ce privește principalele ingrediente, cantitatea unei porții din preparatele culinare servite, neînscrierea în listele meniu a ingredientelor cu posibil efect alergen, lipsa înscrierii volumului aferent prețului afișat s-a constatat la băuturile oferite consumatorilor, deficiențe privind afișarea prețurilor la produsele și serviciile comercializate și nerespectarea prevederilor Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun (lipsa afișării, la loc vizibil, a indicatoarelor privind destinația spațiilor, respectiv "spațiu pentru fumători" sau "spațiu pentru nefumători").

Comentează știrea

catalin
11 iunie 2015

Ai un vis, dar n-ai resurse ?! Daca esti dispus să-ti conduci viața după o viziune măreață, dar nu ai resursele necesare, noi te putem ajuta ! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3661 secunde