Propunere:

Antibioticele nu vor mai putea fi cumpărate din farmacii cu rețetă simplă. Ce spune ministrul Sănătăţii

853
1
Antibioticele nu vor mai putea fi cumpărate din farmacii cu rețetă simplă. Ce spune ministrul Sănătăţii - faraantibiotice-1680088971.jpg

Articole de la același autor

Antibioticele nu vor mai putea fi cumpărate din farmacii cu reţetă simplă. Este propunerea ministrului Sănătăţii, care vrea să combată folosirea excesivă a antibioticelor. România e pe primul loc în Europa la consumul acestor medicamente.


Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: Prescrierea de antibiotice trebuie să fie potrivită cu boala, în sensul că antibiotice de rezervă nu trebuie prescrise ca antibiotice de primă intenţie (...) Eliberarea antibioticelor din farmacie trebuie făcută strict pe bază de reţetă. Ne gândim foarte serios să reglementăm astfel încât antibioticele să nu mai poată să fi eventual eliberate nici măcar pe bază de prescripție simplă. Chiar dacă nu sunt compensate să aibă un regim de eliberare care să le facă mai greu accesibile publiculuiŢ, spune acesta, citat de stiri.tvr.ro


România a urcat pe primul loc în Uniunea Europeană la consumul de antibiotice. Datele îngrijorătoare au fost prezentate de specialiştii de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş.


Folosirea în exces a antibioticelor, în cazul răcelilor banale sau de fiecare dată când apare febra, a făcut ca bacteriile să fie mult mai rezistente la tratamentele existente.


Mai mult, pneumoniile sau tuberculoza au devenit mult mai greu de tratat. E nevoie de administrarea a trei sau chiar patru antibiotice diferite pentru vindecare.


Comentează știrea

Ion
30 martie 2023
bani la privati

Sunt de acord DACA poti face o verificare prealabila la SPITAL, GRATUIT, in baza asigurarilor virate la CASS.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2194 secunde