Apa potabilă trebuie autorizată sanitar

454
România se aliniază legislației europene și în privința calității apei potabile. De aceea, arată reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, producătorii și distribuitorii de apă potabilă (fie că este vorba de societăți comerciale sau de administrații locale) trebuie să dețină o autorizație sanitară. În cazul celor care dețin sisteme centralizate de apă potabilă neconforme, se impune, după cum ne-a declarat dr. Mihaela Dinisov, director adjunct al DSP Constanța, obținerea autorizației sanitare de funcționare cu derogare. Respectivele primării vor primi un plan de conformare, pe o perioadă de trei ani, perioadă în care vor trebui să se pună la punct.
Reprezentanții producătorilor și distribuitorilor de apă potabilă trebuie să se prezinte la DSP pentru a depune actele pentru obținerea autorizației.
"În județul Constanța, principala neconformitate o reprezintă prezența nitraților în unele surse de apă potabilă", a menționat medicul.
Dintre localitățile unde, de-a lungul timpului, au fost semnalate astfel de probleme, menționăm Ciobanu, Gârliciu, Mereni sau Bărăganu.
Intoxicația cu nitriți duce la insuficiență respiratorie și circulatorie și poate duce inclusiv la deces. Cei mai afectați sunt sugarii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3586 secunde