Atacurile de cord au semne prevestitoare, cu câteva săptămâni înainte

135
Atacurile de cord au semne prevestitoare, cu câteva săptămâni înainte - atacuriledecordsursamcknightplac-1625576969.jpg
Cele mai recente studii arată că majoritatea persoanelor care suferă un atac de cord au semne prevestitoare cu cel puţin câteva săptămâni înainte. Ce-i mai interesant este că apariţia unui infarct nu se anunţă numai prin dureri în piept, ci şi prin semne mai puţin obişnuite.

Desigur, simptomele premergătoare variază în funcţie de sex şi vârstă. Astfel, la femei pot lipsi semnele clasice, precum durerea puternică în piept sau amorţirea braţului, manifestările incluzând crampe în partea superioară a abdomenului, greaţă, vărsături, transpiraţie excesivă şi rece.

Specialiştii de la doctorulzilei.ro sunt de părere că astfel de manifestări apărute brusc, fără o altă legătură cu alimentaţia sau alte afecţiuni trebuie să vă trimită de urgenţă la medic. Apoi, durerile de maxilar sau de urechi sunt frecvente în timpul unui atac de cord.

Un semnal de alarmă este mai ales atunci când aceste dureri apar şi dispar, nu persistă. Totodată, umflarea picioarelor poate fi un semn al bolii cardiace. Atunci când muşchiul inimii nu mai funcţionează corect, circulaţia sanguină este afectată, având drept rezultat retenţia de lichide şi apariţia edemelor. În acelaşi timp, oboseala, slăbiciunea sau insomnia fără cauză pot fi simptomele afecţiunilor cardiovasculare. Totuşi, semnele mai puţin cunoscute, atipice, se întâlnesc frecvent la persoanele care suferă de diabet şi la vârstnici. Aceste persoane pot simţi o durere precordială mai puţin intensă, de scurtă durată, sau dureri cu localizări mai puţin sugestive, cum ar fi zona gâtului şi mandibulei, în spate, în braţe sau în zona abdomenului superior. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2231 secunde