Atenţie, IMAGINI CU IMPACT EMOŢIONAL! Chist de aproape 10 kilograme, extras din abdomenul unei femei

2782

Articole de la același autor

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" au fost puşi, recent, în faţa unui caz mai special, rezolvat cu brio, dar care i-a determinat pe specialişti să tragă un semnal de alarmă vizavi de importanţa controalelor atunci când starea de sănătate a unui om nu este bună.  (Deşi imaginile sunt cu impact emoţional, aceasta este realitatea. În concluzie, nu trebuie să amânăm niciodată mersul la medic!)




"Pacientă de 53 de ani se prezintă la consult pentru distensia abdomenului și apariția unei hernii ombilicale. Examenul clinic urmat de imagistică CT evidențiază cauza herniei: o uriașă tumoră chistica ovariană de 35 cm diametru ce comprimă vena cavă inferioara, masa intestinală și vezica urinară. Markerii tumorali au fost in limite normale.
Intervenția chirurgicală nu a avut elemente deosebite, permițând extragerea in integrum a masei chistice (9.2 kg) si anexectomia unilaterală și, bineînțeles, rezolvarea herniei ombilicale", povetesc specialiştii.


Echipa chirurgicală: Col. medic dr. Costin Duțu, medic primar Chirurgie generală, competențe în Chirurgie oncologică și Chirurgie laparoscopică, medic Ioana Florea și medic Bianca Chiru, rezidenți de Chirurgie generală.

Echipa anestezică: Col. medic dr. Pleșa Cristian, medic primar ATI și medic Diana Ursu, rezident ATI.

"Uneori așa cum fumul nu iese fără foc, și o hernie poate fi un semn de alarmă pentru vulcanul de dedesubt.

Educația medicală o facem împreună, medici și pacienți.

Mergeți urgent la medic dacă apar semne și simptome care pot indica o situație medicală gravă!", atrag atenţia medicii.



Foto – Daniel Iancu / Facebook Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila"


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.638 secunde