Atenție la aerul condiționat! Cu ce boli ne putem pricopsi

211
Atenție la aerul condiționat!  Cu ce boli ne putem pricopsi - atentielaaerulconditionat-1434038937.jpg
Folosit în mod excesiv, aerul condiționat poate provoca numeroase afecțiuni, spun medicii. Pe lângă acest lucru, ei atrag atenția că aparatele pot crea probleme atunci când sunt folosite fără a fi curățate anterior.

"Schimbările bruște de temperatură și umiditate afectează sistemul respirator, având un efect de uscare a mucoaselor și a pielii.

Circulația aerului în interior poate fi o modalitate de transmitere a bolilor respiratorii infecțioase, deoarece particulele de fungi și ciuperci depuse pe aparat pot cauza reacții alergice.

Mai mult, diferența de temperatură și fluxul de aer rece la care este supus organismul în mod intermitent poate produce nevralgii, migrene, paralizii periferice de nerv facial, răceli, rinite, sinuzite, alergii.

Nici cardiacilor nu le priește să treacă de la cald la rece într-un timp relativ scurt, pentru că circulația sângelui este brusc schimbată.

Așadar, cei care nu suportă temperaturile ridicate și vor să folosească un astfel de mijloc de răcire a încăperilor trebuie să nu programeze aparatul la o temperatură mai mică de 18-20 de grade Celsius", a explicat dr. Mirela Stângaciu, medic de familie.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3436 secunde