Ce trebuie făcut pentru a prelungi durata de viață a aparatelor de aer condiționat

514
Ce trebuie făcut pentru a prelungi durata de viață a aparatelor de aer condiționat - cetrebuiefacutpentruaprelungidur-1432057878.jpg

Articole recomandate

Pe principiul proverbului "omul gospodar își face vara sanie și iarna car", constănțenii au început să devină din ce în ce mai interesați de procurarea unui aparat de aer condiționat. Mai ales acum, la început de sezon, când ofertele și promoțiile pot

să aducă niște economii.

Cei și mai prevăzători și-au inclus în bugetele familiale, încă din iarnă, sumele necesare evitării temperaturilor de vară. Câți însă se gândesc și la costurile de întreținere?

"Cel mai important lucru ar fi întreținerea periodică la începutul fiecărui sezon, mai ales a acelor echipamente care funcționează și pe cald și pe rece", a declarat managerul firmei de climatizare "Cool & Heat Systems", Răzvan Constantin.

Este de dorit să ținem cont de sfaturile specialiștilor în domeniu, mai ales că, pe termen lung, o verificare și o igienizare a unui echipament, care ajunge la 90 de lei fără TVA, ne scutește de bătăi de cap în plus.

Cât durează până vine cineva să îmi repare aerul condiționat?

Este o întrebare pe care cu siguranță mulți și-au adresat-o. "Cool & Heat Systems" oferă serviciu non-stop pentru zona stațiunii Mamaia, cu timp de reacție de două ore și, datorită celor șase echipe din care patru sunt doar pe partea de service, poți să nu mai ai probleme cu aerul condiționat chiar în 24 de ore și în plin sezon, a mai precizat Răzvan Constantin.

"Ar trebui ca românul să învețe să aprecieze calitatea. Suntem un popor prea sărac pentru a face compromisuri și ar trebui să aleagă branduri care sunt dedicate pe parte de climatizare", este una dintre recomandările acestuia, care ne-a și împărtășit o situație recentă: "Am avut un client acum doi ani care și-a montat singur aparatul. L-a cumpărat, l-a montat, iar când aparatul a pierdut agentul fri-gorific, ne-a sunat pe noi. L-a costat de două ori cât l-ar fi costat montajul!".

Constanța se confruntă cu cel puțin două probleme majore care afectează buna funcționare a aparatelor de aer condiționat. Căderile de tensiune sunt un fenomen destul de frecvent, mai ales vara, datorită nevoii accentuate de electricitate. Celălalt motiv pentru apariția defecțiunilor este... natura. Mai exact, clima. Datorită aerului sărat, unitățile care stau la exteriorul clădirilor pot să sufere avarii destul de des, spun specialiștii. Există, desigur și soluții. Utilizarea de materiale care nu corodează sau alegerea unui stabilizator de tensiune adecvat nevoilor echipamentului pot de asemenea să salveze portofelele încinse de caniculă.

Bogdan VOȘLOBAN

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2832 secunde