Atenție la alergiile de primăvară!

152
Atenție la alergiile de primăvară! - atentielaalergiiledeprimavara-1395163605.jpg

Articole de la același autor

Primăvara se numără…alergiile, spun specialiștii, iar înflorirea copacilor sau ierburile aromate din grădină nu sunt tocmai un motiv de bucurie pentru cei care suferă de alergii. Așadar, fie că vorbim de o alergie care se manifestă la începutul primăverii, fie că vorbim de cea de vară, simptomele sunt aceleași: gâtul inflamat, ochii înlăcrimați, congestia mucoaselor respiratorii care favorizează infecțiile și pot produce rinitele, sinuzitele și bronșitele, și în cele mai grave cazuri, astmul. 
Odată cu apariția acestor semne de boală, medicii recomandă testele pentru alergii, care sunt ușor de suportat. 
"Pentru orice alergie se efectuează testele subcutanate ce constau în injectarea unor substanțe sub piele care pot determina alergii. În acest fel, medicul poate observa aceste reacții și poate stabili diagnosticul. O altă variantă de testare o reprezintă «patch-teste», adică timbre lipite pe pielea pacientului pentru câteva zile și care pot determina reacțiile organismului", explică dr. Mirela Stângaciu, medic specialist apifitoterapie. 
Soluția pentru a "scăpa" de această suferință constă în desensibilizare, adică în obișnuirea progresivă a organismului cu substanțele care îi provoacă reacția alergică. Din păcate, medicii spun că procesul de desensibilizare poate dura chiar și câțiva ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 August 2013
Stire din Sănătate : Cum scăpăm de oboseala cronică
Sâmbătă, 12 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : De ce sunt unii oameni prea friguroși
Pagina a fost generata in 0.5015 secunde