Atenție la oscilațiile de temperatură! Vă pot îmbolnăvi de gripă

175
Atenție la oscilațiile de temperatură! Vă pot îmbolnăvi de gripă - atentielaoscilatiiledetemperatur-1361715719.jpg
Oscilațiile de temperatură din această perioadă sunt periculoase pentru sănătate, spun specialiștii. Mai ales în cazul persoanelor cu un sistem imunitar slăbit. Astfel, medicii recomandă vaccinarea și respectarea regulilor de igienă, pentru evitarea îmbolnăvirilor. 

"Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii, și în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate și expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este necesar să se folosească mijloacele de protecție adecvate", transmit specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății. 

De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, este bine să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premizele îmbolnăvirii sau a apariției complicațiilor afecțiunilor existente. Respectarea unui regim de viață sănătos printr-o alimentație bogată în proteine, legume și fructe, odihnă și mișcare este esențială pentru menținerea unui corp sănătos.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Stire din Sănătate : De ce este atât de importantă vaccinarea
Sâmbătă, 09 Februarie 2013
Stire din Sănătate : Șapte cazuri noi de gripă, la Constanța
Joi, 07 Februarie 2013
Stire din Sănătate : 18 cazuri de gripă la Constanța
Joi, 14 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Conduita în caz de gripă
Pagina a fost generata in 0.3687 secunde