Atenție la pielea din jurul ochilor!

627
Pielea din jurul ochilor este una dintre zonele care trădează cel mai repede vârsta. Ea are mult mai puține glande sebacee decât restul pielii, ceea ce o predispune la uscăciune și la ridare timpurie.
O altă particularitate a acestei zone este că microcirculația din jurul ochilor este influențată de afecțiunile renale, tiroidiene, hepatice. În cazul persoanelor cu asemenea probleme, pleoapele superioare și inferioare se umflă, iar întinzând și destinzând pielea este firesc ca ea să se rideze înainte de vreme.
Pielea din jurul ochilor necesită o atenție specială, însă, din păcate, ea nu poate beneficia de toate tratamentele cosmetice și chirurgicale folosite pentru alte zone ale pielii. Toxina botulinică, de exemplu, nu poate fi folosită în jurul ochilor sau, cel mult, se poate aplica pe centrul pleoapei inferioare, însă nu se pot șterge toate ridurile în acest mod. Nici acidul hyaluronic nu este recomandat pentru zona din jurul ochilor, fiindcă pielea este foarte subțire.
Mai importantă decât orice procedură cosmetică pentru această zonă este hidratarea internă, care previne formarea ridurilor.
Specialiștii recomandă folosirea regulată a cremelor contur pentru ochi, pentru că au concentrații mai mici în principii active în comparație cu cremele pentru față.
Substanțele active puternice, cum sunt cele conținute de cremele de față, pot agresa zona din jurul ochilor. De aceea crema de față, gât sau mâini nu se aplică în jurul ochilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9863 secunde