Avantajele și riscurile mamografiei

446
Avantajele și riscurile mamografiei - avantajelesiriscurile-1432228721.jpg

Articole de la același autor

Mamografiile pot depista tumorile cu până la doi ani înainte ca femeia sau medicul acesteia să le poată palpa. De asemenea, pot detecta modificări precanceroase ale sânului. Totuși, există un risc destul de ridicat ca pacienta să dezvolte alte afecțiuni secundare, având în vedere că radiațiile sunt cumulative.

"Deși este una dintre cele mai concludente investigații medicale în ceea ce privește patologia malignă a sânului, mamografia nu poate fi făcută de prea multe ori în decursul vieții unei femei. Acest lucru este motivat de cumu-lul de radiații, care pot dăuna organismului. O mamografie poate fi prescrisă unei femei ce are antecedente personale sau familiale de cancer la sân sau la alte organe, în funcție de vârsta ei. Acele paciente, care nu sunt la menopauză, trebuie să se asigure că nu sunt însărcinate înainte de efectuarea mamografiei, datorită riscului potențial al expunerii.

Marea majoritate a specialiștilor aleg ecografia mamară în detrimentul mamografiei, prima dintre investigații nefiind iradiantă și se poate efectua la orice vârstă", a explicat dr. Eduard Circo, medic primar endocrinolog în cadrul Spitalului Județean Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4776 secunde