Aveți boala celiacă? Evitați alimentele care conțin gluten!

138
Aveți boala celiacă? Evitați alimentele care conțin gluten! - gluten-1626792761.jpg

Articole de la același autor

Medicul v-a diagnosticat cu celiachie sau altă afecțiune care necesită evitarea glutenului? În aceste condiții, știți, deja, ce aveți voie să mâncați sau care sunt alimentele de care trebuie să stați departe. Potrivit dr. Cristina Socea, înainte de toate trebuie să știți că există foarte multe alimente de care nu știți că au gluten. Evident pâinea, pastele și produsele de patiserie făcute din făină de grâu, orz și secară conțin gluten.

Problema este că glutenul se află și în preparatele dulci, începând cu laptele de soia cu arome, până la laptele de orez care poate conține gluten adăugat, pentru îmbogățirea texturii și a gustului. În același timp, și praful de ciocolată conține gluten și bulionul preparat industrial, dar și murăturile.

Totodată, gluten există inclusiv în glazura tortului cumpărat, dar și în mezeluri și salamuri. Sosurile și gemurile preparate industrial conțin gluten, supele la plic și majoritatea conservelor cu semipreparate au diferite cantități de gluten. De asemenea, sosul de soia și sosurile pentru salate au, la rândul lor, gluten adăugat. Suplimentele nutritive, vitaminele conțin și ele gluten. Totuși, trebuie precizat că glutenul nu este o toxină, așa că un organism sănătos nu are nici un motiv să elimine glutenul din alimentație. În plus, există riscul ca cei sănătoși care țin o dietă fără gluten să facă un dezechilibru imunitar. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3774 secunde